1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Mahkum uçağı' alarmı !

'Mahkum uçağı' alarmı !

Diyarbakır’dan İzmir’e mahkûm taşıyan Anadolujet’e ait yolcu uçağı sis nedeniyle İzmir’e inemeyince İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı.

A+A-

Jandarma ve Atatürk Havalimanı polisi bir uçak dolusu mahkûmun kaçmaması için uçak çevresinde nöbet tuttu.

Anadolujet’ten kiralanan Diyarbakır-İzmir seferini yapan mahkum dolu uçak İzmir’deki yoğun sis ve görüş mesafesinin az olmasından dolayı Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yapamadı. Bunun üzerine pilot Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek uçakta mahkumların olduğunu ve Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak istediğini söyledi. Uçak 09.45’de Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Uçak mahkumların bulunmasından dolayı güvenli bir alana çekildi. Uçağın içinde bulunan jandarma ve polis ekipleri uçağın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Uçağın, hava şartlarının normale dönmesinin ardından İzmir seferini yapmak üzere yeniden havalanacağı öğrenildi.

CON AİR FİLMİ GİBİ

Con Air filminde hapishanede ki mahkumlar Alabama'daki yeni ve daha güvenli bir hapishaneye transfer edilmek üzere uçağa bindiriliyorlar ve uçağı kaçırıyorlardı. Birkaç azılı suçlunun nakli sırasında gelişen olayları konu filmde Nicholas Cage, John Malkovich oynamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.