1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mahallelerine yürüyen merdivenle çıkıyorlar

Mahallelerine yürüyen merdivenle çıkıyorlar

Karabük'ün yüksek tepelerine kurulmuş olan mahallelerine her gün 199 merdiven basamağını aşarak çıkıp inen vatandaşlar, artık belediyenin yaptırdığı yürüyen merdivenlerle evlerine gidiyor

A+A-

 

Karabük’ün yüksek tepelerine kurulmuş olan Yenişehir ve Şirinevler mahallelerine 199 merdiven basamağını tek tek çıkarak tırmanmak zorunda kalan ve aynı şekilde tek tek basamaklardan aşağı inen mahalle sakinleri, Karabük Belediyesi’nin yaptırdığı 60 metre uzunluğundaki yürüyen merdivenlerle artık rahatça evlerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. İniş ve çıkış için yanyana yapılan iki yürüyen merdivenin üzeri zarar görmemesi için kapatılacak.

 

Karabük Belediye Başkanı MHP’li Rafet Vergili daha önce Kayabaşı Mahallesi’nde tepenin bulunduğu yere asansör yaptıklarını hatırlatarak, "Karabük dağlık, tepelik olan bir şehir. Yakınacak bir tarafımız yok. Tepelerdeki mahallelerimizde ulaşımda veya mahallelerin birbirine geçişinde, vatandaşlarımıza bazı kolaylıklar sağlamamız gerekiyordu. Bunu Kayabaşı Mahallesinde asansör ile denedik ve bu verimli olduktan sonra en fazla yoğun olan mahallerimizin bağlantısı olan yere de yürüyen merdivenlerle bir proje hazırladık" dedi.

YÜKSEK TEPELER İÇİN DE YATAY ASANSÖR HİZMETE GİRECEK

Vergili, yine yüksek tepelere kurulmuş Öğlebeli Mahallesi’nde ise tepeye yatay asansörler yaptıklarını, iki hafta içerisinde hizmete gireceğini söyleyerek, "Tüm bu projelerle Karabük’te farklı bir yaşam alanı ortaya çıkartmış olacağız. Vatandaşlarımız yokuş çıkmadan asansörlerimizi, yürüyen merdivenlerimizi ve düz alanları kullanarak güzel bir gezi alanına sahip olacaklar" diye konuştu.

Vatandaşlar ise, daha önce yürüyerek çıktıkları mahallelerine kolay bir şekilde çıktıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.