1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Limanları da radara aldı

Limanları da radara aldı

ATAŞEHİR’de inşaatı devam eden İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesindeki işbirliklerini görüşmek üzere İstanbul’a gelen Londra Finans Merkezi’nin Başkanı Lord Mayor Alderman Roger Gifford, limanlara da dikkati çekti.

A+A-

 

İstanbul’un limanları açısından da çok etkileyici bir şehir olduğunu söyleyen Lord Mayor Gifford, limanlar konusunda “Biz de uzmanlığımız çerçevesinde size yardımcı olmak istiyoruz” dedi. İngiltere’de yıllardır ticaretin denizcilik üzerinden yapıldığını ifade eden Lord Mayor Gifford, şunları söyledi:

70 MİLYAR STERLİN

“Türkiye’de limanlar üzerinden ticaretin sadece yüzde 18’i gerçekleşiyor. Biz gerçekten çok vakit ve para harcadık limanlarımızı uzman hale getirmek için. 1980’li yıllardan bu yana limanların yenilenmesi için 15 milyar sterlin harcandı. Gelecekte limanların geliştirilmesi için 60- 70 milyar sterlin daha harcamayı planlıyoruz. Sizin de bu konuda son derece iddialı hedefleriniz var. Biz de uzmanlığımız çerçevesinde size yardımcı olmak istiyoruz.”

Lord Mayor Gifford ve beraberindeki heyet, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ile şirket merkezinde bir araya geldi. Londra Finans Merkezi olarak İstanbul Finans Merkezi konseptiyle yakından ilgilendiklerini belirten Gifford, bu projede Türkiye’yi desteklemek için ziyarette bulunduklarını söyledi. Gifford, şöyle konuştu: “Hukukun üstünlüğü nasıl sağlanır, işlemlerde şeffaflık gibi konularda ciddi bir bilgi birikimi edindik ve bu birikimi paylaşmak arzusundayız.”

İşbirliklerine önem veriyoruz

LONDRA Finans Merkezi The City of London’ın Belediye Başkanı Lord Mayor Alderman Roger Gifford, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ile görüştü. Aynı zamanda DEİK/Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı olan Suzan Sabancı Dinçer ile yapılan görüşmede İstanbul Finans Merkezi’nde özel sektörün rolü üzerine duruldu .Suzan Sabancı Dinçer, “Bu konuda uluslararası işbirliklerine büyük önem veriyoruz. Bizim için özellikle dünyanın en büyük finans merkezi olan Londra ile oluşturulacak işbirliklerinin daha da geliştirilmesinin büyük önemi vardır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.