1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. KURTULUŞ ÇANKIRI’DAN BAŞLAYACAK

KURTULUŞ ÇANKIRI’DAN BAŞLAYACAK

İstanbul’da yaşayan Çankırılı Ülkücüler Eyüp Sultan Camiinde kıldıkları namazdan sonra birlikte kahvaltı yaptılar.

A+A-

İstanbul’da yaşayan Çankırılı Ülkücüler Eyüp Sultan Camiinde kıldıkları namazdan sonra birlikte kahvaltı yaptılar.

Sabahın ilk saatlerinde İstanbul’un dört bir köşesinden Eyüp Sultan Cami’ne akın eden Çankırılı Ülkücüler burada kılınan sabah namazının ardından toplu bir şekilde Almira kahvaltı salonuna geçtiler.

TOPLANTI FOTOGRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Daha önce İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu bünyesinde oluşturulan siyasi işler komisyonunun MHP li üyeleri tarafından gerçekleştirilen ve yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıya; 12 Mart 1971 muhtırası ile Ülkü Ocakları Birliği’nin ve Genç Ülkücüler Teşkilatı’nın kapatılmasından dolayı yeniden yapılanmaya gidilmesi kararıyla Başbuğ Alparslan Türkeş’in talimatıyla 15 Şubat 1972’de Çankırı’da kurulan ve 23 Aralık 1973’te Ülkü Ocakları Derneği kurulması üzerine faaliyetlerine son verilerek bu yapının bünyesine katılan Türk Ülkücüler Teşkilatı’nın kurucularından Mehmet Hadi Durlanık ve Hasan Benli, Etiler Ülkü Ocakları eski başkanı Ömer Bezci, Şifa Mahallesi Ülkü Ocakları eski başkanı Recep Karaot, İşadamları Mehmet Başar, Serkan Küpeli, Mustafa Özdemir, Sarıyer İlçe Bşk. Yrd. Hakan Başpınar, Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı Ayhan Aktoprak, Dernekler konusundaki çalışmalarıyla bilinen Ali Gölcük, Ömer Lütfi Özenç, Nuri Altay ve çok sayıda Çankırılı Ülkücü katıldı.

Toplantının başlangıç konuşmasında Ülkücü Hareket’in Çankırı’daki geçmişi konuşulurken, katılımcılar uzun süredir görüşmedikleri hemşerileri ile hasret giderip, hasbihâl etme imkanı buldular. Kucaklaşma ve sohbetin ardından toplantı gündemine geçilerek yaklaşan yerel seçimler, İstanbul’da ikamet eden Çankırılı Ülkücülerin durumu ve Türk milletini yakından ilgilendiren milli meselelerin konuşulmasına geçildi.

Öncelikle barış zırvası adı altına pazarlanan teröre ve terör örgütüne teslimiyet süreci hakkında düşüncelerini seslendiren Çankırılı Ülkücüler, bu ihanet projelerinin karşısında durabilecek yegâne gücün Milliyetçi-Ülkücü Hareket olduğu ve tabandan tavana bu oluşumun içerisinde yer alan her bireye büyük mesuliyetler düştüğü hususlarında görüş birliğine vardılar. Duygu yüklü konuşmaların yapıldığı toplantıda, Çankırılı Ülkücüler olarak her türlü bölünme senaryosunun karşısında dimdik ve toparlayıcı olarak duracaklarını belirttiler. Ayrıca, yapılan tüm konuşmaların arasında “Çirkin oyunların tezgahlandığı ülkemizde bu oyunlar bozulacaksa ve bir kurtuluş hareketi olacaksa bu hareketi Çankırılılar başlatacaktır.” Cümlesi en çok alkışı aldı.

Hararetli konuşmaların yapıldığı toplantının ilerleyen saatlerinde, yaklaşan yerel seçimlerin Türk milleti açısından bir dönüm noktası ve kurtuluşun başlangıcı olduğunun üstünde durularak seçim sandığından çıkan sonucun toplumsal huzuru sağlayabileceği gibi ülkeyi büyük bir kaosun ortasına sürükleyebileceğine dikkat çekildi. Yerel seçim çalışmalarının bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiği vurgulanarak gerek Çankırı’da, gerek Ankara’da, gerek İstanbul’da gerekse diğer vilayetlerimizde yaşayan, en yakın akrabadan en uzak dosta her tanıdığın ve geçmişte birlikte acılar ve sevinçler paylaştığımız her Çankırılı nezdinde 30 yıl önceki şevkle ve ruhla girişimlerde bulunulması, yaklaşan tehlikenin boyutları hakkında insanlarımızın uyarılması konusunda mutabakata varıldı.

Ayrıca, bütün bunları gerçekleştirmek için;
1-Çankırılı ülkücülerin isim, adres ve irtibat telefonları tesbit edilecek,
2-İstanbul’un ilçelerinde ve mahallelerinde temsilciler belirlenecek,
3-Tesbit edilen bu kişiler MHP saflarında faaliyette bulunmaya davet edilecek,
4-Milli ve dini değerlere duyarlı vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için konferans ve paneller düzenlenecek,
5-Bu çalışmaların detayları hakkında MHP Çankırı ve İstanbul İl Başkanlıkları ile MHP Genel Merkezi bilgilendirilecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum