1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kürt mafya liderine suikast

Kürt mafya liderine suikast

Mafya babası "Ded Hasan" silahlı saldırı sonucu öldürüldü.Rusya'nın en ünlü mafya babası olarak kabul edilen "Ded Hasan" lakaplı Aslan Usoyan, uğradığı silahlı saldırıda öldü.

A+A-

Mafya babası "Ded Hasan" silahlı saldırı sonucu öldürüldü.Rusya'nın en ünlü mafya babası olarak kabul edilen "Ded Hasan" lakaplı Aslan Usoyan, uğradığı silahlı saldırıda öldü. Dede Hasan’ın PKK ile bağlantısı bulunduğu, terör örgütüne kaçak Rus silahı sağladığı daha 2010 yılında WikiLeaks belgelerinde ortaya çıkmıştı. ABD’nin İspanya’daki ABD Büyükelçiliği’nden Washington’a yollanan kriptoda İspanya Başsavcısı Hose Pepe Grinda ile yapılan bir görüşmenin sonucu “Rusya mafyayı aracı olarak kullanarak Türkiye’ye karşı PKK’yı silahlandırıyor” başlığı taşıyordu.

Rusya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Usoyan'ın, Moskova'da Povarsk sokağında bir lokantadan çıkarken keskin nişancı silahı ile saldırıya uğradığı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.Gürcistan doğumlu Kürt asıllı Aslan Usoyan (76), ülkenin en büyük mafyalarından birinin başında bulunuyordu. "Ded Hasan" lakaplı Usoyan, 2010 yılında da bir suikast girişimine uğramış, karnından yaralanmıştı.Bu arada öldürülmesinden kısa bir süre sonra Twitter'da dünya trendleri arasına giren Ded Hasan için saatte minimum 10-20 bin arası mesaj yazıldı.Öte yandan Usoyan'a karşı binanın 5-6 katları arasındaki merdiven boşluğundan ateş ediliğiği tespit edildi. Ateş edilen yerde katilin oturduğu sandalyede bir parça kumaş bulundu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.