1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kurban değil, bidon kestiler

Kurban değil, bidon kestiler

4 yıldır devam eden susuzluk sorunları çözülünce, köylüler sevinçten bidonlarını kesti

A+A-

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çağa köyünde 4 yıldır yaşanan su sorunu giderildi. 4 yıldır 3 kilometre uzaktan bidonlarla ve eşeklerle su taşıyan köyün sorunu 350 metre derinlikte suya ulaşılması ile sona erdi. Köye yaptırılan su deposunun açılış töreninde yaşlı bir kadın, suya kavuşmanın sevincini Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve AK Parti Milletvekisi Kasım Gülpınar’ın önünde elindeki su bidonunu keserek kutladı.

Siverek’e 15 kilometre uzaklıktaki 780 nüfuslu Çağa Köyü sakinleri, yıllardır, yanlarına aldıkları bidonlarla eşekler yardımıyla köye su taşıyordu. Bu süre içerisinde köylülerin talebi üzerine Kaymakamlık tarafından yapılan sondaj çalışmalarında da bir türlü suya ulaşılamadı. Son olarak geçtiğimiz günlerde köye yakın bir noktada yapılan sondaj çalışmasında 350 metre derinliğe inilerek suya ulaşıldı ve su şebeke döşenerek köyde bulunan okulun bahçesindeki depoya, buradan da evlere taşındı.

'KÖYÜMÜZÜN DOĞUŞ GÜNÜDÜR'

Sorunun giderilmesi üzerine bugün öğle saatlerinde köyde tören düzenlendi. Törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, bürokratlar ve köy sakinleri katıldı.

Çağa Köyü İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen törende konuşan Köy Muhtarı Halil Güldiken, yıllardır susuzlukla mücadele ettiklerini, bundan dolayı suyun önemini çok iyi bildiklerini ifade ederek, "Yıllardır yaşadığımız sorunun son bulduğu bugün bizim köyümüzün doğuş günüdür" dedi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise devletin milleti için var olduğuna vurgu yaparak, "Eski anlayışların hepsi bitti. Artık herkesin isteğini en kısa sürede yerine getirmek için çabalayan bir hizmet anlayışı hakim. Devletin tüm memurları, millet için var olduğunu biliyor. Zor olsa da burada suyu bulduğumuz ve sizlere ulaştırdığımız için mutluyuz" dedi.

VANAYI BİRLİKTE AÇTILAR

Yapılan konuşmaların ardından depodan köye su veren vananın açılışı yapıldı. Açılış öncesi Vali Güvenç, Milletvekili Gülpınar ve diğer katılımcıların olduğu sırada alana gelen 80 yaşındaki Zeynep Güldiken isimli kadın, yıllardır su taşıdığı ve tören alanına getirdiği bidonu bıçakla kesti. Sevincini bu şekilde gösterdiğini söyleyen Güldiken, kendilerini her gün su taşımaktan kurtaranlara teşekkür etti. Vali Güvenç, daha sonra yaşlı kadını yanına aldı ve birlikte vanayı açarak köydeki evlerin musluklarına suyun gitmesini sağladı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.