1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KTÜ ÜLKÜCÜLERİNDEN DTCF'NE VE ERZURUM'A DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

KTÜ ÜLKÜCÜLERİNDEN DTCF'NE VE ERZURUM'A DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Öğrenci Derneğinin düzenlemiş olduğu “ Kutlu Çağrı” yürüyüşü geniş yankı uyandırdı.

A+A-

Son günlerde Ankara Üniversitesi Dil tarih ve Coğrafya Fakültesinde başlayan ve son olarak Erzurum Atatürk Üniversitesinde de terör örgütü sempatizanları eğitim ve öğretimi engellemeye üniversite içerisinde de terör estirmeye hız kesmeden devam ediyordu.

Fakülte içerisindeki kampüste toplanan yüzlerce öğrenci, son dönemlerde üniversitelerde artan terör olaylarını protesto etti. Üniversitelerde ki terörü protesto eden milliyetçi gençlerin yürüyüşü tüm kesimlerden büyük alkış topladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yürüyüş Basın açıklaması ile son buldu.

FEF Öğrenci Derneği Başkanı İslam Yılmaz yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
" Üniversitelerde örgütlenen bölücü terör yandaşlarının hedefinde Milliyetçi-Ülkücü gençlik bulunmaktadır. Hiç çekinmeden, milliyetçi gençlerin üzerine saldırıp, canlarına kastetmektedirler. Bütün bu olanları kendine has olgunluk ve sessizlikle izleyen Ülkücü gençlik, meşru müdafaa durumuna geçerse bunu yargılamamak lazımdır. Büyük Türk Milliyetçisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği üzere; " Türkiye Türklerindir! Bunun aksi kesinlikle düşünülemez." dedi.

Vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden bu hainleri ve bunlara göz yumanları esefle kınadıklarını belirten gençler; " Öz Yurdumda Garip, Öz vatanımda Parya olmayacağım! " "Bozkurtlar eğilmez, Dil-Tarih geçilmez!" "sloganlarıyla uzun süre alkışlandı. Hep bir ağızdan bağıran geçler " Kim diyorsa bu vatan bölünmeli.. Ülkücüler ölmedi, bu böyle bilinmeli ! " diyerek son noktayı koydular.
Yaklaşık 2 saat süren protesto olaysız bir şekilde son buldu.

http://youtu.be/Rb6Tfx0YdzE

http://youtu.be/KFwjy7gWyn8

 

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/KFwjy7gWyn8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.