1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Konyada Tehlikeli gerginlik

Konyada Tehlikeli gerginlik

KONYA'da PKK'lı hükümlülerin cezaevindeki açlık grevini desteleyen Selçuk Üniversitesi'nden bir grup öğrenciye, halk tepki gösterip, saldırmak istedi.

A+A-

Polis üniversiteli grubu bir binaya alırken, halkı sakinleştirip uzaklaştırdı.

Selçuk Üniversitesi öğrencisi yaklaşık 30 kişi bugün, saat 15.00 sılarında kentin en işlek caddesi olan Alaeddin Bulvarı'nda PKK'lı hükümlülerin cezaevindeki açlık grevini desteleyen açıklama yaptı. Açıklamanın ardından grup, Valilik binası arkasındaki Kayalı Park'a kadar yürüyüp, açlık grevinin 63'üncü günü olduğu için 63 dakika oturma eyleme yapmak istedi.

Polis, yürüş izni bulunmadığı için grubu uyardı. Grup üyeleri ise yürüyüş yapmanın anayasal hakları olduğunu söyleyip yürümek istediğini belirtti. Öğrenciler ile polis arasındaki konuşma devam ederken çevrede toplanan halk, tepki gösterdi. 'Burası Konya, PKK'li istemiyoruz' diyerek üniversiteli gruba saldırmak istedi.

Polis çemberi altına alınan üniversiteli grup da PKK lehine slogan atınca, çevreden tepki gösterenlerin sayısı biranda arttı. Bunun üzerine polis, grubu sendikaların bulunduğu binanın içine aldı. Bu sırada, fırsat bulan bir kaç kişi grubun üzerine yürüdü. Polisin müdahalesiyle saldırı önlenirken, gösterici öğrencilere tepki gösteren yaklaşık 100 kişilik grup da bina önünden ayrılmak istemedi. Polis, tepki gösterenlerle konuşup sakinleştirmeye çalıştı. Halk sakinleşmeyince takviye olarak Çevik Kuvvet polisi çağrıldı. Polisin müdahalesiyle halk dağıldı. Polis yeniden gerginlik oluşmaması için üniversiteli grubu bina içinde tutarken, çevresi ise güvenlik çemberi altına alındı.

ÜNİVERSİTELİ GRUP, POLİS EŞLİĞİNDE UZAKLAŞTIRILDI

Konya'da tehlikeli gerginliğe neden olan PKK'lı hükümlülerin cezaevindeki açlık grevini destekleyen Selçuk Üniversitesi'nden yaklaşık 30 öğrenci, güvenlik amaçlı olarak sendikaların bulunduğu binaya alınıp yaklaşık bir saat bekletildi. Tepki gösteren halka polis tarafından alandan uzaklaştırılıp ortam sakinleşince, öğrenciler 5'erli gruplar, halinde binadan ayrı ayrı çıkartıldı. Ardından polis eşliğinde durağa götürülüp evlerine gitmek üzere tramvaya bindirilerek uzaklaştırıldı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.