1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Konya'da bina çöktü! 2'si çocuk 3 ölü

Konya'da bina çöktü! 2'si çocuk 3 ölü

Konya'nın Karatay ilçesinde kerpiç bir evde göçük meydana geldi. Enkaz altında kalan ikisi çocuk üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

A+A-

Olay, Konya’nın Karatay ilçesinde meydana geldi. Akçeşme Mahallesi Burç Sokak’taki iki katlı kerpiç bina saat 09.15 sıralarında belirlenemeyen nedenle çöktü.

Çevredekilerin evde enkaz altında kalanların olduğu yönündeki ihbarı üzerine, bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi.

Ekipler enkaz altında kalan ikisi çocuk üç kişinin cansız bedenine ulaştı.

Çöken kerpiç evden çıkarılan yavru köpeği görevliler uzaklaştırdı.

Sultan (60) ile torunları Muhammed (16) ve Bektaş Dakım’ın (5) cansız bedenleri enkaz altından çıkarıldı. Muhammed ve Bektaş’ın kuzen oldukları öğrenildi.

KİRASI 400 LİRA
Yaşamını yitiren iki kuzenin babaannelerinin evine gittiği, sabah çocukları almaya gelen babanın bahçe kapısını açmasıyla göçüğü fark ettiği öğrenildi.

Sultan Dakım’ın daha önce çökmeler meydana gelen evi 400 liraya tutup oturduğu ortaya çıktı.

RİSK ALTINDAKİ BİNALAR BOŞALTILACAK
Bahçe duvarı nedeniyle evdeki göçüğün geç fark edildiğini ve enkazda kalanların bu nedenle yaşamını yitirmiş olabileceğini belirten Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “Bu binalar çok eski toprak yığma olduğu için belli bir dönemden sonra dayanıklılığını kaybediyor. Yağışları da alınca çözülmeler oluyor. Çevre taranacak, risk altındaki binalar boşaltılacak” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.