1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Konteyner kentte kavga: 35 yaralı

Konteyner kentte kavga: 35 yaralı

Suriyeli sığınmacılar, kayıtları bulunmayan konteyner kente girmek istedi; güvenlik görevlileri olumsuz yanıt verince yer yerinden oynadı

A+A-

 

Kavgaya konteyner kentte barınan Suriyeli sığınmacılar da katılınca; 1’i itfaiye eri, 6’sı asker, 13’ü güvenlik görevlisi ve 15’i Suriyeli olmak üzere toplam 35 kişi yaralandı.

Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, Suriyeli misafirlerden oluşan yaklaşık 200 kişinin konteyner kentteki hastane ve yönetim binalarına taşla saldırmaya başladığını aktardı. 

KAYITLARI YOKTU, ALINMADILAR


Olay, dün gece saatlerinde Suriyeli sığınmacıların barındığı Harran Konteyner Kenti’nde meydana geldi. İddiaya göre, Suriyeli grup yapımı henüz tamamlanan yaklaşık 12 bin Suriyelinin barındığı Harran Konteyner Kent’e gelerek içeriye geçmek istedi. Yapılan kontrollerin ardından konteyner kentte kayıtları olmadığı saptanan grubun isteğine güvenlik görevlileri olumsuz yanıt verince, güvenlik görevlileri ile Suriyeli grup arasında sözlü tartışma başladı.

ASKERLER DE GİRDİ 
Sözlü tartışma kavgaya dönüşünce, konteyner kentte görevli askerler duruma müdahale etti. Konteyner kentte barınan ve yakınlarının içeriye alınmadığına tepki gösteren Suriyeli sığınmacılar da kavgaya dahil olunca ortalık bir anda karıştı. Güvenlik görevlileri ile askerlere taş ve sopalarla saldıran Suriyeliler, güçlükle kontrol edilmeye çalışılırken, konteyner kente çok sayıda sağlık ekibi ile takviye asker ve polis sevk edildi.
Olayın yaşanmasının ardından sevk edilen takviye asker ve polis ekipleri, çevrede yoğun güvenlik önlemi alarak kavgayı sonlandırmaya çalıştı. Polis ve askerler tarafından güçlükle kontrol altına alınan, taş ve sopların kullanıldığı kavgada; 1’i itfaiye eri, 6’sı asker, 13’ü güvenlik görevlisi ve 15’i Suriyeli olmak üzere toplam 35 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından ambulansla Şanlıurfa, Akçakale ve Harran’da bulunan hastanelere götürüldü. Tedavisine başlanılan yaralı güvenlik görevlilerinden 3’ünün sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

KAYMAKAM YAZICI: SURİYELİLERİN TALEPLERİNİ ALDIK

Yaşananların ardından Harran Kaymakamı Selami Yazıcı ve Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, konteyner kentte giderek incelemelerde bulundu. Suriyeli sığınmacıların konteyner kent içerisinde bulunan yönetim binalarına zarar verdiğini belirten Kaymakam Yazıcı, “ Akşam saatlerinde 150-200 civarında Suriyeli bir araya gelerek yönetim ve diğer binalara saldırmaya başladı. Olayın duyulmasının ardından konteyner kente gelerek Suriyeli misafirlerimiz ile görüşüp taleplerini aldık. Konteyner kente verilen zarar artınca, takviye kuvvet çağırdık ve olaya müdahale edildi. Suriyelilerin dağıtılmasının ardından aralarında seçilen temsilciler ile toplantı yaptık ve yapılması gerekenleri konuştuk. Bizden istenilen talepleri aldık ve imkanlar dahilinde yerine getireceğiz. Konteynır kent içerisinde meydana gelen hasar dışında şu an her hangi bir sıkıntı yok“ dedi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.