1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kocasının canı ciğeri oldu

Kocasının canı ciğeri oldu

Erzincan'da yaşayan ve 14 yıldır karaciğer hastası olan inşaat işçisi Ramis Topal, 20 yıllık eşi Güleser Topal'dan yapılan karaciğer doku nakliyle yeniden sağlığına kavuştu

A+A-

 

Tercan ilçesinde inşaatlarda işçilik yaparak geçimini sağlayan 49 yaşındaki Ramis Topal, 1999 yılında yakalandığı karaciğer hastalığı nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşadı.

Gördüğü tedaviye rağmen iyileşemeyen Topal’a, Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde eşi 39 yaşındaki Güleser Topal’dan karaciğer doku nakli yapıldı. Aynı zamanda kalp ve damar hastası olan Topal, ameliyatta doktorların yüzde 1’lik yaşama şansı olduğunu söylemesine rağmen, Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı ve beraberindeki ekibin başarılı bir şekilde yaptığı ameliyatla yeniden hayata tutundu.

>>>O DA EŞİNE CANINDAN CAN VERDİ

Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Ramis Topal, karaciğer hastası olduğunu ve damarında da tıkanıklık bulunduğunu belirterek, Atatürk Üniversitesi’ne geldiğinde ameliyat olması gerektiğini öğrendiğini söyledi.

DOKTORLAR YÜZDE 1 YAŞAMA ŞANSI VERMİŞ

Doktorların ameliyatın riskli olduğunu anlattığını ifade eden Topal, "Tam 14 yıldır karaciğer hastasıydım. Yaklaşık bir yıldır tedavi uygulanıyor. Tedaviler bir süre sonra etkili olmamaya başladı. Artık karaciğerim iyice bitmişti. Biz de karar vermek zorundaydık. Çünkü biraz sıkıntılıydı. Benim damarım da tıkalıydı, kanım pıhtılaşıyordu. Doktorlar, ’ameliyat çok riskli, yüzde 1 yaşama şansınız var’ dedi. Riske rağmen mecburen ameliyat olmam gerekiyordu. Biz de karar verdik ve ameliyat oldum. Sağolsun eşim ciğerini verdi. Bülent bey ve ekibinin tecrübelerine güvenerek, ameliyat oldum. Allah razı olsun ameliyat çok başarılı geçti ve sağlığıma kavuştum" dedi.

Topal, "Normal hasta olarak geldik ama operasyon lazım dendi. Kalp damar hastası olduğum için bir yıl tedavi gördükten sonra ameliyat olabildim. Eşime
teşekkür ediyorum, bana yeniden bir hayat verdi. Onun sayesinde sağlığıma kavuştum. Eşim ve doktorların sayesinde artık sağlıklıyım" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.