1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kızını satan baba yakalandı

Kızını satan baba yakalandı

13 yaşındaki kızını, 5 bin liralık sözleşmeyle hurdacıya satan ve tutuksuz yargılanırken ortadan kaybolan baba, hapis cezasının kesinleşmesi üzerine İstanbul'da yakalanıp cezaevine gönderildi

A+A-

 

Antalya’da 2006 yılında meydana gelen olayda 13 yaşındaki E.Y., babası Osman Y., tarafından, oğlunun çalıştığı inşaat malzemeleri dükkanının sahibi Yusuf A.’ya 5 bin lira karşılığında satılmıştı. 12.2.2006’da düzenlendiği öğrenilen sözleşmede E.Y.’nin vesikalık fotoğrafı ile "Kızımı 5 milyon liraya sattım. Bu tarihten itibaren kızım E.Y.’yi Yusuf A.’ya teslim ediyorum" ibaresi olduğu tespit edilmişti.

Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan  hurdacı Yusuf A.’ya "Cinsel istismar amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Zincirleme olarak cinsel saldırı" suçlarından 24 yıl hapis cezası vermişti. Baba Osman Y., ise aynı davada "Cinsel amaçlı özgürlüğünün kısıtlanmasına ve cinsel saldırıya yardım etmek" suçlarından 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası almıştı. Aynı ceza maddelerinden yargılanan anne Gülay Y. ise evinde söz sahibi olmaması nedeniyle beraat etmişti.

HURDACI İNTİHAR ETMİŞTİ

Mahkemenin kararları Yargıtay’a gönderilirken duruşmadan sonra tekrar cezaevine gönderilen tutuklu zanlı Yusuf A., hastalığı yüzünden kaldırıldığı revirde intihar etmişti. Yusuf A.’nın revirin banyosunda üzerindeki pijamayı yırtarak yaptığı iple kendisini astığı tespit edilmişti.

BABANIN İZİ İSTANBUL’DA BULUNDU

Antalya 1.Ağır ceza mahkemesinin olayla ilgili verdiği kararların 2012 yılının mart ayında onanmasının ardından tutuksuz yargılanan baba Osman Y., polis tarafından aranmaya başlamıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Aranan Şahıslar Büro Amirliği’ne bağlı ekipler önceki gün Küçükçekmece’de bir akrabasının yanında kaldığını tespit ettiği Osman Y.’yi yakalamak için operasyon düzenlendi. Sabah saatlerinden yapılan baskında Osman Y. gözaltına alındı.

Aranan Şahıslar Büro Amirliğine getirilerek hakkındaki işlemler tamamlanan Osman Y., önce adliyeye daha sonra cezaevine gönderildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.