1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KCK operasyonu: 40 gözaltı

KCK operasyonu: 40 gözaltı

BATMAN, Siirt ve Mardin'in Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi KCK/TM'ye yönelik bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

A+A-

Siirt Belediye Binası ile Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak'ın evi ile BDP il ve ilçe binalarına düzenlenen baskınlarda toplam 47 kişi gözaltına alındı.

BATMAN'DA 18 GÖZALTI

Batman kent merkezinde KCK/TM yapılanmasının çökertilmesi amacıyla sabah saat 06.00 sıralarında bir çok noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi. BDP il ve merkez ilçe binası ile, Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (KURDİ-DER), Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER), Barış anneleri insiyatifi bürolarına düzenlenen baskınlarda BDP İl Başkanı Şeyhmus Azboy, yardımcısı Ayşe Algat, Batman Belediye Başkan yardımcısı Hamza Ayiş, İl genel meclis başkanı Salih Aktan, Kürdi-der şube başkanı Seyhmus Aslan, BDP parti meclisi üyesi Osman Ergin, BDP il yöneticileri Şükrü Tapkan, Şehit İnan, Abdurrezzak Katmaz, Mahmut Kaygusuz, Hasan Aydın, Übeyit Alay, Ekrem Değirmenci, Eşref Ekinci, Mahfuz Altınçiçek, Abdurrahim Eripek, Menaf Akdağ ve Zeki Tangüneş gözaltına alındı. BDP İl binası ile diğer sivil toplum kuruluşlarında aramalar devam ederken, Cumhuriyet Caddesinde bulunan BDP il binası önünde toplanan 50 kişilik grup, çevrede güvenlik önlemi alan polisleri yuhaladı. Grup "Baskılar bizi yıldıramaz" diye slogan atarken, BDP il binasında miletvekili Ayla Akat ise, operasyonlarla ilgili geniş açıklamayı daha sonra yapacaklarını söyledi.
SİİRT'TE BELEDİYE BİNASINA GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI
Siirt'te İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terörle mücadele şube ekipleri ve ile özel harekat timleri tarafından bu sabah saat 05.30 sıralarında 15 ayrı noktaya eş zamanlı KCK/TM operasyonu düzenlendi.
Siirt Belediye Başkanı Bağımsız Selim Sadak'ın Gazeteci Ali Çelik caddesi üzerinde bulunan evi mahalle muhtarı eşliğinde polisler tarafından aranmak istendi. Evde kimsenin bulunmaması üzerine polisler kapıyı zorlamayarak, Selim Sadak'ın gelmesini beklerken Belediye Başkanı Selim Sadak'ın ise kentte olmadığı öğrenildi. Terörle mücadele ekipleri, Siirt Belediye Hizmet Binası, BDP İl Bİnası ile kentteki bazı sivil toplam örgütlerine ait bürolar baskın düzenlendi. Siirt Belediye binasına giriş çıkışları yasaklayan polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Siirt'teki operasyonlarda aralarında Belediye meclis üyeleri Seyfettin Aydın, Yüksel Yılmaz, Gülbahar Karataş, Abdullah Aşkara ile Belediye Basın Bürosu çalışanı Ekrem Tatlı, BDP İl Başkan Yardımcısı Dilber Sevinç, BDP eski il başkanı Seracettin Kayran ile Hasan Ceylan, Halis Kaçar ve Rubar Kandemir'in de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. BDP İl binası ile Siirt Belediyesi'ndeki aramalar ise halen devam ediyor.

KIZILTEPE'DE 7 GÖZALTI
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bu sabah erken saatlerinde KCK/TM'ye yönelik düzenlenen operasyonda, BDP ilçe binası ile BDP'li yöneticilerin evlerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonda BDP Mardin İl yöneticisi Abdülcelil Şimdi, Bağımsız Mardin Milletvekili AHmet Türk'ün yeğeni olan BDP Mardin İl Yöneticisi Nevruz Türk, BDP Kızıltepe ilçe başkanı Ömer Turgay, BDP eski ilçe başkanı Seyfettin Ateş, yöneticiler Zeyad Ağaoğlu, Mehmet Yıldırım ve Fuat Olgaç gözaltına alındı. BDP Kızıltepe ilçe binasında yapılan aramalarda, bilgisayarlara ve bazı evraklara el konuldu. Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan, baskınlara ve gözaltılara tepki göstererek, "AKP'nin BDP'ye olan yaklaşımını bir kere daha görüyoruz. Bizler BDP olarak her defasında diyolog yolunun açık tutulması, çözüm için taleplerde bulundukça ya fezlekelerle, ya dokunulmazlıklarla veya parti yöneticilerimize gözaltılarla soruna olan yaklaşım tarzını ortaya koyuyor. Bu baskınlar halkımıza haklı taleplerinden geri adım attırmayacaktır. Bu baskınları da gözaltıları da kınıyoyuz" dedi.

CUMA NAMAZLARINI KILDIRAN İMAMDA GÖZALTINDA
Mardinin Nusaybin ilçesinde düzenlenen KCK/TM operasyonunda ise, BDP ilçe binası, Belediye Gülşilav Kadın Evi, Belediye Meclis üyeleri, bazı muhtarların evlerine ve bazı köylerde toplam 20 ayrı adrese baskın yapıldı. Operasyonda, Nusaybin BDP ilçe Başkanı Ayten Kahraman, Belediye meclis üyeleri Feryat Tepe, Süleyman Doğan, Belediye çalışanı Sosyolog Sadiye Aksoy, Sivil Cuma namazlarında namaz kıldıran Mehmet Yıldız, Yenişehir Mahalle Muhtarı Şakir Acar ve Mitanni Kültür Merkezi Kütüphane sorumlusu Birsen Tokay gözaltına alındı. Polisin tarafından 20 ayrı adreste yapılan baskınlarda bilgisayar hardiskleri ve bazı evraklara el konuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.