1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kartal Mersin'de uçtu

Kartal Mersin'de uçtu

Beşiktaş 2 hafta aradan sonra kazandı. Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdman Yurdu'na konuk olan siyah beyazlılar, Fernandes ve Nobre(K.K.)'nin golleriyle rakibini 2-1 mağlup etti ve Galatasaray ile Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü

A+A-

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında zirve yarışından uzaklaşmak istemeyen Beşiktaş, ligde kalma mücadelesi veren son sıradaki Mersin İdman Yurdu’na konuk oldu. Beşiktaş, Fernandes ve Nobre(K.K.)’nin golleriyle Mersin İdman Yurdu’nu deplasmanda 2-1 mağlup etti. 

Ligde son 2 hafta 5 puan kaybeden siyah beyazlılar, bu galibiyetle puanını 46’ya çıkardı ve Galatasaray ile Fenerbahçe’yi takibini sürdürdü. Ligde kalma umutları azalan Mersin İdman Yurdu ise 21 puanda kaldı.

Mersin İdman Yurdu sahaya David, Murat Ceylan, Desouza, Nduka, Culio, Mert Nobre, Burhan Eşer, Tanju, Aydın, Mitrovic ve Lawal ilk 11’i ile çıkarken, Beşiktaş da McGregor, Fernandes, İbrahim Toraman, Veli, Almeida, Olcay, Hilbert, Gökhan, Necip, Ersan ve Niang ilk 11’i ile sahada yer aldı. Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Mersin İdman Yurdu oldu.

İlk dakikalarda Beşiktaş kalesinde önemli pozisyonlar yakalayan ev sahibi takım, son vuruşlarda başarılı olamadı. Beşiktaş’ta 14. dakikada sakatlanan Almeida yerini Holosko’ya bıraktı.

Oyunda dengeyi kurduktan sonra Mersin idman Yurdu kalesine yüklenmeye başlayan Beşiktaş, aradığı golü 32. dakikada Fernandes ile buldu. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Olcay, pasını Fernandes’e verdi. Portekizli yıldız futbolcu, savunma oyuncusu ve kalecinin arasından düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Bu dakikadan sonra Beşiktaş daha kontrollü bir oyun sergilerken, Mersin İdman Yurdu daha fazla rakip kaleye gitmeye başladı. Ev sahibi takım 40. dakikada Nobre ile Beşiktaş’a cevap verdi ve skora 1-1 eşitlik getirdi. 

Mersin İdman Yurdu rakip ceza sahasına yakın noktadan serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gelen topa çok iyi yükselen Nobre, düzgün bir kafa vuruşuyla kaleci McGregor’u mağlup etti ve skora denge getirdi. 

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmazken, takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti. Maçın ikinci devresine Beşiktaş daha etkili başladı. Oyunu Mersin İdman Yurdu yarı sahasına yıkmaya çalışan siyah beyazlılar, 51. dakikada Nobre’nin kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçti.

Beşiktaş’ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Fernandes topu ceza sahası içine ortaladı. Gelen topu Nobre ters bir kafa vuruşuyla kendi ağlarına gönderdi: 1-2. Beşiktaş’ta Niang 85. dakikada sakatlık geçirirken, 86. dakikada tecrübeli futbolcu yerini Escude’ye bıraktı. 

Kalan bölümde iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken, Beşiktaş sahadan 2-1’lik sonuçla galip ayrılarak hanesine 3 puan yazdırdı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.