1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karnında makasla 3 ay yaşadı!

Karnında makasla 3 ay yaşadı!

Bursa'da rahim kanseri 69 yaşındaki Nihal Avcılar'ın ameliyat sırasında karnında unutulan makas, 3 ay sonra çekilen röntgende ortaya çıktı

A+A-

Bursa’da rahim kanseri 69 yaşındaki Nihal Avcılar’ın ameliyat sırasında karnında unutulan makas, 3 ay sonra çekilen röntgende ortaya çıktı. Makası çıkartmak için yapılan ikinci ameliyatta da bağırsakları kesilerek 10 santim kısaldığını söyleyen Avcılar, "Kanser ameliyatı ardından sancılarım artınca tekrar aynı doktora gittiğimde doktor bana ’Karnında makas unutmuşuzdur’ diyerek şaka yaptı. Çekilen röntgende makası görünce hepimiz şoke olduk" dedi.

Geçen yıl rahim kanseri teşhisi konulan Nihal Avcılar, Dr. V.Y.’nin özel muayenehanesine gitti. Yapılan muayene ardından Dr. V.Y. anlaşması bulunduğu özel bir hastanenin ameliyathanesinde Avcılar’ı ameliyat etti. Başarılı geçen ameliyat ardından sancıları dayanılmaz hale gelen Avcılar tekrar aynı doktora gitti.

Dr. V.Y., ultrasonunu çektiği Avcılar’a, "Merak edilecek bir şey yok. Karnında makas unutmuşuzdur" diyerek espri yaptığı belirtildi. Sancıları devam eden yaşlı kadın bu kez de başka özel bir hastaneye giderek röntgen çektirdi. Çekilen röntgende görülen makas hem doktorları hem de yaşlı kadın ve ailesini şoke etti. Röntgeni alarak ilk ameliyatı yapan Dr. doktor V.Y.’nin yanına giden Nihal Avcılar tekrar röntgen çekildikten sonra hemen sonra ameliyata alındı. Avcılar’ın karnındaki makas çıkartılırken bağırsağında 10 santimetrelik bir kısalma olduğu iddia edildi.

Nihal Avcılar, rahim kanseri nedeniyle 22 Nisan’da Dr. V.Y.’nin yanına gittiğini anlatırken şöyle konuştu:
"Ayın 25’inde ameliyata girdim. Rahmim ve kanser sebebiyle oluşan kistler alındı. Bir hafta hastanede yattıktan sonra taburcu oldum. Ardından tekrar kontroller için hastaneye gittim. Sağ tarafımda ara ara sancı oluyordu. Bazı sabahlar kalktığımda sağ tarafımdaki ağrılar nedeniyle yürüyemiyordum. Ameliyat ardından ağrılarım yüzünden doktora gittiğimde doktor bana ultrason çekti ve ’Teyze seni tekrar ameliyat etmek zorundayız’ dedi. Çok şaşırarak nedenini sordum. O da bana espri yaparak ’Karnında makas unutmuşuz’ diyerek espri yaptı ve hep beraber gülüştük."

"MAKASI ÇIKARMAK İSTERKEN BAĞIRSAĞIMI KESTİLER"

Yaklaşık 3 ay sonra tatil için köye gittiğinde ağrılarının dayanılmaz boyutlara ulaştığını ifade eden Avcılar, çağıdıkları doktorun kendisine iğne yaptığını, ağrı geçmeyince başka bir hastaneye gittiklerini, orada çekilen filmde makas görüldüğünü söyledi. Nihal Avcılar şöyle devam etti:
"Makası görünce belimde kemer olup olmadığını sordular. Daha sonra iki film daha çektiler. Üçünde de karnımdaki makas görünüyordu. Ameliyat olduğum hastaneye gittik. Çekilen filmleri operasyonu gerçekleştiren doktora gösterdik. Beni hemen ücretsiz ameliyata aldılar. Ameliyattan sonra doktor bağırsağımın makasa dolandığı için 5 santimini kestiğini söyledi. Fakat raporlarda bağırsağımın 10 santim kesildiği yazıyordu. Çok sıkıntılar çektim."

Akif Avcılar eşinin çekilen röntgeninde makası görünce şoke olduğunu anlattı. Hastane yetkililerinin kendilerine ’Geçmiş olsun’ dileğinde bile bulunmadığını ifade eden Nihal Avcılar, avukatı Mine Erdem aracılığıyla doktor ve hastane aleyhine 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 50 bin TL’si manevi, fazlaya dair hakları saklı tutulmak kaydıyla 1000 TL’lik maddi tazminat davası açtı. Avukat Erdem, "Dktor ve hastane hakkında görevlerini ihmal ettikleri iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Ceza davamız da tazminat davamız de halen devam ediyor" dedi. Suçlanan Dr. V.Y., olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.