1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kangal için sıraya girdiler

Kangal için sıraya girdiler

Anadolu'nun çoban köpeği Kangal'a sahip olmak isteyenler 6 ay sırada bekliyor.

A+A-

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, kuruluşun 2 işletmesinde Kangal tesisi bulunduğunu anlattı.

Kangal'ın kökeninin dayandığı Sivas Ulaş ile Bursa Karacabey'de yavru ürettiklerini dile getiren Bilden, özellikle modern bir tesis haline dönüştürdükleri Karacabey'de büyük özen göstererek çalıştıklarını kaydetti. Bilden, şöyle konuştu:

"Koyunculuk, atçılık ve sığırcılık neyse aynı özeni köpekçiliğe de gösteriyoruz. Karacabey'de yılda 200-250 baş üretiyoruz. Ulaş'ta da 50 baş üretiliyor. Yıllık toplamda 300 yavru üretebiliyoruz. Yavruları 40-45 günlük verebiliyoruz. Müthiş talep var, özellikle İstanbul'dan. En az 6 ay sırada beklemeniz gerekiyor. Kangal meraklıları çok. Bilhassa sanatçılardan talep var. Öte yandan holdingler de güvenlik amaçlı satın alıyor."

Kangal üretimini artırmak için tesis kapasitesinin büyütülmesi gerektiğini vurgulayan Bilden, şu an için tesis limitlerini aşamadıklarını, taleplerin daha da yoğunlaşması halinde bu konuyu değerlendireceklerini söyledi. Bilden, Kangal yavrularının 1200'er liradan satıldığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.