1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kamu çalışanları iş bırakıyor

Kamu çalışanları iş bırakıyor

Büro çalışanları, Adliyeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Vergi Daireleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, Kaymakamlıklar, Valilikler dahil olmak üzere yarın 43 kamu kurumunda iş bırakacak.

A+A-

Büro çalışanları, Adliyeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Vergi Daireleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, Kaymakamlıklar, Valilikler dahil olmak üzere yarın 43 kamu kurumunda iş bırakacak.

 

Türk Büro-Sen Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, sendika tarafından alınan bir kararla 27 Şubat Çarşamba günü 1 gün iş bırakma eylemi gerçekleştireceği bildirildi. Buna göre, Adliyeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Vergi Daireleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, Kaymakamlıklar, Valilikler dahil olmak üzere hizmet koluna bağlı 43 kamu kurumunda yarın hizmet verilmeyecek.

 

Açıklamada, vatandaşların mağdur olmamak için devlet kurumlarındaki işlerini bugün ya da Perşembe günü gerçekleştirmeleri istendi.

 

"AMACIMIZ HÜKÜMETİN YANLIŞ POLİTİKALARINA DUR DEMEK"

Açıklamada, büro çalışanlarının 666 Sayılı KHK ile 2013 yılından itibaren kaldırılan fazla mesai ücretlerinin geri ödenmesi, kesilen yol ödeneklerinin tekrar başlatılması, ücret adaletsizliğinin giderilmesi, statü farkının kaldırılması, tüm ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesi ve memurun iş güvencesine "göz diken hükümete dur demek için" alanlarda olacağı belirtildi.

 

Sendika açıklamasında ayrıca yapacakları iş bırakma eyleminde amacın vatandaşın mağdur edilmesi olmadığını, hükümetin yanlış politikalarına dur demek olduğunu ifade etti.

 

Ankara'da ki eylem, yarın sabah saat 10:30'da Kızılay Güven Park'ta toplanılarak başlayacak. Saat 11:00 itibariyle kortej oluşturularak Maliye Bakanlığı'na yürüyüşe geçilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.