1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Kalbi 4 defa durdu ama yenilmedi!

Kalbi 4 defa durdu ama yenilmedi!

Muş'ta yaşayan ve doğuştan yutma bozukluğu hastalığı bulunan 20 aylık Ali Osman Bingöl, kısa sürede 4 kez kalbinin durmasına karşın yaşama tutundu

A+A-

 

Uzun zamandır tedavisi sürdürülen hastalığının etkisiyle akciğer enfeksiyonu geçirdiği bildirilen Ali Osman, fenalaşınca Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi. Hastanede kalbi duran Ali Osman’ın, doktorların uzun uğraşları sonucu hayata döndürüldüğü aktarıldı.

MİNİK OSMAN YAŞAMA TUTUNDU

Muş’taki tedavisinin ardından sevk edildiği Elazığ Medical Park Hastanesi’nde de bir gün arayla 3 kez kalbi duran Bingöl, doktorları şaşırttı ve yaşama tutundu. Medical Park Hastanesi Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Güneri Atalan, Ali Osman’a Muş Devlet Hastanesi’nde kalp durması nedeniyle müdahale yapıldığını söyledi.

Hastanelerine geldiğinde bir kalp durmasının yaşandığını ve çocuğun hemen makineye bağlandığını dile getiren Bingöl, hayata döndürülen çocuğun ertesi gün 2 kez daha kalbinin durduğunu aktardı.

Dr. Atalan, "Biz yaşamından umutları kesmişken, bir anda vücut fonksiyonları tekrardan geri kazanılmaya başlandı ve ertesi gün makineden ayırdık. Diğer gün de kendine gelmeye başladı ve beş gün sonra hastaneden taburcu ediyoruz. Kendisine bundan sonrası için uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz" diye konuştu.

TÜKENEN UMUTLARI YENİDEN CANLANDI

Baba Murat Bingöl de, çocuklarının yutma refleksi olmadan dünyaya geldiğini bildirdi. Ali Osman’ın 10 ay boyunca hiçbir şey yiyemediğini ve 9 ay boyunca iğne yoluyla mideye kapsül atma yöntemiyle beslendiğini dile getiren Bingöl, "Ankara’da bir hocamız tarafından yutma kasları yırtıldı ve 4. ameliyat sonrası yutmaya başladı ama akciğerlerdeki sorun tekrar devam etti. Sık aralıklarla mentol ve oksijen kullandık. Son olarak bundan yaklaşık olarak 7-8 gün önce akciğerleri aşırı dolu, özellikle sol tarafı kötü olmuş vaziyette Muş’tan Elazığ’a sevk edildik. Burada Güneri hocamızın çabalarıyla çocuğumu yaşatmaya çalıştılar, kalbi dört defa durdu. Bu kalp duruşlarından sonra çocuktan umudumuzu kesmeye başladık" dedi.

Bir gün sonra çocuklarının yeniden hayata tutunmaya başladığını ve yaşam fonksiyonlarının tekrar geri geldiğini belirten Bingöl, "Bugün de beşinci gününde bu şekilde duruyor ve hayata bağlılığı devam ediyor" dedi.

Baba Bingöl, tedavisinin ardından taburcu edilen Ali Osman’ın tedavisini sürdürmek için ellerinden geleni yapacaklarını ve en az onun kadar çabalayacaklarını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.