1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Kaçak avcılara 39 bin lira ceza

Kaçak avcılara 39 bin lira ceza

Antalya'nın Akseki İlçesi'ndeki av sahasında kaçak avlandığı belirlenen 2 kişi, 36 bin TL tazminat, 3 bin 492 TL de idari cezasına çarptırıldı.

A+A-

Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma Milli Parklar Akseki Mühendisliği ekiplerinin rutin denetimleri sırasında, Üzümdere Yaban Hayatı Geliştirme Av Sahası'nın Hallaç mevkisinde, art arda silah sesleri üzerine harekete geçen ekipler, kaçak yaban keçisi avı yapıldığını belirledi. Ekipler, Y.S. ile S.T'yi av sahasında kaçak avlanırken yakaladı. Kaçak avcıların, koruma altındaki türlerden olan 3 adet 1 yaşlarında erkek yaban keçisini vurduğu belirlendi. Y.S. ile S.T.'ye, kaçak avlandıkları gerekçesiyle hayvan başına 12'şer bin TL tazminat, kişi başı 1746'ar TL idari para cezası ile birlikte 39 bin 492 TL ceza yazıldı.

Akseki'de kaçak avlanmaya izin verilmediğini anlatan Av Koruma Saha Bekçisi Zekai Girgin, "Ekiplerimiz 24 saat bölgede takip yapıyor. Avcılarımızı özellikle kaçak avlanmamaları konusunda uyarıyoruz. Aksi halde çok ciddi yaptırımlarla karşılaşırlar" diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Katibi Halil İbrahim Bilir ise “Yaban keçisi avı Kara Avcılık Kanunu’na göre yasak. Ancak bu hayvanların her yıl envanterleri yapılıyor. Belirlenen sayıda 8 yaş üstü olanlar av turizmi kapsamında ve gözetim altında avlanır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.