1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İYİ Partili Özkan: AK Partili üyenin devirdiği ilk çam değil!

İYİ Partili Özkan: AK Partili üyenin devirdiği ilk çam değil!

İBB Meclisi ocak ayı oturumlarının ilk birleşiminde AKP Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar'ın Bektaşiler hakkındaki sözleri tepki toplamaya devam ediyor.

A+A-

İBB Meclisi ocak ayı oturumlarının ilk birleşiminde AKP Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar'ın Bektaşiler hakkındaki sözleri tepki toplamaya devam ediyor.

Kaynar, "Aynı Bektaşilerin ayet okuması gibi yarısını okuyarak bu işi geçiştirmeye çalışıyorlar" sözleriyle büyük tepki çekmiş, Kaynar'ın konuşmasını sosyal medyadan paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Ötekileştirme zihniyeti, bugün İBB Meclisi’nde vücut buldu. Üzüldüm" diyerek Kaynar'ın sözlerine büyük tepki göstermişti.

TELE 1 ekranlarında Betül Begümhan Aydoğan'ın sunmuş olduğu "Gün Ortası" programına konuk olan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da, Kaynar'ın kullanmış olduğu ötekileştirme diline sert tepki gösterdi.

Kaynar'ın daha önce de Halk Ekmek Kuyrukları için de kurgu imasında bulunduğunu hatırlatan Özkan, "Bu, devirdiği ilk çam değil, kendisinin fikri neyse zikri de o ve tamamen bir eşari kafası" dedi.

İbrahim Özkan, AK Partili Kaynar'a tepkisini şöyle dile getirdi:

"TAMAMEN BİR EŞARİ KAFASI"

"AK Parti Meclis Üyesinin bu ilk devirdiği çam değil. Daha önce Halk Ekmek Kuyrukları için de “bu insanların gerçekten ekmek mi beklediğini zannediyorsunuz?” diyen arkadaştır kendisi... İsmiyle müsemma diyemiyorum; İslam Peygamberinin ismini taşıyan bir insanın etmiş olduğu bu lafın bir kabul edilebilirliği yok.

'Bektaşi gibi ayet okumak' deyimi tamamen bir eşari kafasıdır, ötekileştirme, insanları dini, meşrebiyle ayrıştırmak, insanı insan olarak görmemektir. Maalesef, üzücü bir söylemdi. İlk başta özür dilememeye gayret etti ama daha sonra özür diledi.

Özür de dilese zihniyet bu maalesef.. Muhammed Kaynar isimli meclis üyesi bunu sürekli yapıyor. Fikri neyse zikri de o çünkü...Ve Halk bunları görüyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.