1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Partili milletvekili Erozan hak etmediği maaşını iade etti

İYİ Partili milletvekili Erozan hak etmediği maaşını iade etti

Vekilliği sona eren İYİ Parti'li Ahmet Kamil Erozan, peşin ödenen maaşının hak etmediği 150 bin liralık kısmını büyük uğraş verip iade edebildi. TBMM yönetiminin eski vekillerden parayı istemediği de ortaya çıktı.

A+A-

Aday gösterilmediği ya da seçilemediği için milletvekilliği sona eren 314 eski vekile Nisan-Mayıs-Haziran dönemi için 3 aylık peşin ödenen maaşların kalan kısmının iadesi için TBMM yönetiminin herhangi bir işlem başlatmadığı öğrenildi.

314 kişinin vekilliği daha ilk maaş döneminde sona erdiği için Mayıs ve Haziran ayları için ödenen maaşların TBMM Başkanlığına iade edilmesi gerekiyor. Birçok milletvekili, "O maaşları seçim harcamalarında kullandık bitti, gitti" derken İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, "Hak etmediğim maaşı alamam" deyip 150 bin 470 lira 80 kuruşu TBMM'ye iade etti.

YAZILI BAŞVURU İSTEDİLER

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Erozan, milletvekilliğinin sona ereceği kesinleşir kesinleşmez TBMM yönetimini arayarak peşin aldığı maaştan ne kadar iade etmesi gerektiğini sordu. TBMM yönetimi, bu konuda yazılı başvuru istedi. Yazılı başvuru üzerine TBMM yönetimi Erozan'a 150 bin 470 lira 80 kuruşun iade edilmesinin uygun olacağını bildirdi. Erozan da hak etmediğini düşündüğü bu parayı kuruşu kuruşuna Meclis'e iade etti.

Aynı zamanda eski büyükelçi olan Erozan, TBMM yönetiminden milletvekilliğinin sona erdiğine ilişkin bir yazı geldiğini, ancak bu yazıda maaşın iade edilmesi gerektiğine ilişkin hiçbir ifade olmadığını da söyledi. Maaş iadesini tamamen kendi vicdani ve etik anlayışı doğrultusunda yapabildiğini belirten Erozan, "Milletvekilliği sona erenlere gönderilen yazıda kimlik kartları, araçların durumu ve sağlık harcamalarının bundan sonra nasıl yönetileceği gibi konular var, ancak maaşın iadesiyle ilgili hiçbir uyarı yok. Çok ilginç" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.