1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Partili Lütfü Türkkan: 13 evladımız şehit olmuş gülmek ne demektir

İYİ Partili Lütfü Türkkan: 13 evladımız şehit olmuş gülmek ne demektir

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Rize kongresinde her şey ortaya çıktı. Gülmek nedir ya?… 4 çocuğum var kılına zarar gelse dünyayı dar ederim. 13 evladımız şehit olmuş gülmek ne demektir” ifadelerini kullandı.

A+A-

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu’nda Gara Harekatı ile ilgili Meclis’te bir bilgilendirme yaptı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 13 askerimizin şehit olduğu harekâta ilişkin yapılan bilgilendirmenin ardından Meclis kürsüsünde açıklamalarda bulundu 

“Başarısız oldunuz bunu kabul ediniz. Harekât başarılı olunca Sayın Cumhurbaşkanı ekranlarda. Başarısız olunca açıklama burada size kalıyor” diyen İYİ Partili Türkkan, “Rize kongresinde her şey ortaya çıktı. Gülmek nedir ya… 4 çocuğum var kılına zarar gelse dünyayı dar ederim. 13 evladımız şehit olmuş gülmek ne demektir ya… İçime sindiremiyorum. Siz PKK’yı çok iyi tanıdığınız için mi davulla zurnayla lahmacunla karşıladınız” dedi.   

İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:   

"Bir şey dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Sayın Savunma Bakanımızdan sonra herkes alkışladı. Ama Sayın Soylu siz konuştuktan sonra biz alkışlayamadık. Siz siyaseti benimsemiş bir şekilde konuşma yaptınız. Üzüntümüzü ifade ediyoruz. 13 Şehidimizin bombalanarak öldürüldüğü iddiasını gündeme getiren ve buna çabalayanlara lanet ediyorum buradan. 11 Mart 2009 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kürt sorunu konusunda iyi şeyler olacak dedi. 

5 Ağustos’ta Sayın Erdoğan DTP lider Ahmet Türk’le bir araya geldi. Daha sonra PKK’lılar Habur’dan girerek teslim oldu. PKK’lıları görmeyin diye talimat verildi. 2012 'Biz PKK ile görüşmedik görüşen şerefsizdir' dediği Erdoğan MİT’in Öcalan ile görüştüğünü açıkladı. 3 Nisan 2013 hükümet çözüm sürecini teşvik etmek için akil adamları kurdu.   

“BİZ DEFALARCA SÖYLEDİK AMA SİZ DİNLEMEDİNİZ” 

PKK’yı aklama adımı bu tarih sizi affetmeyecek. Mektubu okunan Öcalan yüzbinlere çağrıda bulundu. Sonra Erdoğan uçakta sürecin sona erdiğini söyledi. Ne olduysa bundan sonra oldu. Art arda şehitler verdik. 

13 yiğidimiz şehit oldu. Hepimizin başı sağ olsun. Biz defalarca söyledik ama siz dinlemediniz. Bu çocuklarımızı kurtarmak için hiçbir şey yapmadınız. Trollerle mücadele ettiniz. Kanser olduğu halde oğlunu görmeden ölmek istemeyen annenin hatırına bu mecliste bulunan herkesi duyarlı olmaya davet ettim. Sanki Semih hiç olmamış gibi hepiniz sustunuz.   

“BU KONUDAKİ SAMİMİYETİNİZ HER ZAMAN SORGULANACAK” 

HDP’ye kaçırılan askerlerimizi sordum kimse sesini çıkarmadı. Siz bu milletin karşısında suçlu ilan edileceksiniz. Senin teröristin benim teröristim 12 asker polis 2 mit görevlisi yıllardır PKK’nın elindeydi. Sesinizi çıkaramadınız. Bu konudaki samimiyetiniz her zaman sorgulanacak.

14 Şubat günü Semih’le birlikte 13 evladımızın acı haberi geldi. Vatan evlatlarımızın katledildiği mağara bildiğimiz bir mağara değil. 9 odalı 7 demir kapılı. Dostum dediğiniz Trump papazı isterken siz bu rehinelerle ilgili tek bir laf edebildiniz mi. En azından dünyanın gündemine getirebilirdiniz. Öcalan’a mektup yaz biz oy alalım demek yerine o rehineler hakkında bir şey sordunuz mu?   

“13 EVLADIMIZ ŞEHİT OLMUŞ GÜLMEK NE DEMEKTİR”   

Başarısız oldunuz bunu kabul ediniz. Harekât başarılı olunca Sayın Cumhurbaşkanı ekranlarda. Başarısız olunca açıklama burada size kalıyor. Sayın Bakan 13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyonun sonucu kim. Esir savaşta devletlerarası durumlarda olur.

'DÜNYAYI DAR EDERİM'

PKK ne zaman devlet oldu da siz esir diye bahsediyorsunuz. Artık masal anlatmayı bırakmanız lazım. Rize kongresinde her şey ortaya çıktı. Gülmek nedir ya?… 4 çocuğum var kılına zarar gelse dünyayı dar ederim. 13 evladımız şehit olmuş gülmek ne demektir ya… İçime sindiremiyorum. Siz PKK’yı çok iyi tanıdığınız için mi davulla zurnayla lahmacunla karşıladınız. "

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.