1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İYİ Partili İbrahim Özkan: Ya tahammülü öğrenin ya da...

İYİ Partili İbrahim Özkan: Ya tahammülü öğrenin ya da...

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Trabzon/Köprübaşı'nın AKP'li Belediye Başkanı Ali Aydın'ın son icraatlerini "Baskıcı ve yasakçı AK Parti zihniyetinin bir yansıması" olarak değerlendirdi... Ayrıntılar haberimizde...

A+A-

Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde heyelan gerçekleşti. AK Partili Belediye Başkanı Ali Aydın, yıkılma riskiyle karşı karşıya kalan 4 katlı binada yaşayan bir vatandaşı 'heyelanı basına haber verdiği gerekçesiyle' basının önünde tartakladı. Başkan Aydın, daha sonra gazeteciler ile vatandaşlara tehdit ve hakaretlerde bulundu. AK Partili Belediye Başkanı Ali Aydın'a tepkiler kısa sürede çığ gibi büyüdü.

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da yaşanan bu durumu "Baskıcı ve yasakçı AK Parti zihniyetinin bir yansıması" olarak değerlendirdi ve şunları söyledi: 

"Bu haber, uzun yıllar siyasetin içinde bulunmuş bir Köprübaşılı olarak beni de ziyadesiyle üzmüştür. Söyleyecek sözü olmayanlar, yaptığı işte yetersiz kalanlar kaba kuvvete başvurur ancak; Siyasetin içinde olanların tahammül alanının oldukça geniş olması gerekmektedir.

Halka hizmet ve sorunları çözmek için göreve gelmiş olan insanlar, halka sorun çıkartamaz, halkın özgürlüğünü kısıtlayacak hareketlerde bulunamaz ve asla kaba kuvvete başvuramaz.

'Heyelanı basına neden haber verdin?' diyerek vatandaşı tartaklamak, basın mensuplarına, vatandaşlara tehditler savurmak, baskıcı ve yasakçı AK Parti zihniyetinin kurumlara yansımasıdır.

Yaşlı devlet adamlarından biri, bir gün Konfüçyüs’e sorar; insanları nasıl ciddi ve sadık kılabilirim ki hevesle çalışsınlar? Konfüçyüs de der ki; ‘onlara başkanlık ederken saygınlığı eksik etme ki ciddi olsunlar. Babacan ve şefkatli ol ki, sadık olsunlar. İyiyi teşvik et, acemiye öğret ki hevesli olsunlar.

Siyasetçiler, saygın, babacan ve şefkatli olmalıdır. Olamayanlar, o koltukları boş yere işgal etmemelidir. Ne ilçemiz ne de ülkemiz bu görüntüleri hak etmemektedir. Dilerim her şeyin en güzelini en iyisini hak eden ülkemde bir daha bu tür görüntüler yaşanmaz ve dilerim Köprübaşımız en kısa zamanda hak ettiği iyi hizmetlere kavuşur."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.