1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. İYİ Parti'li Ersin Beyaz'dan İstanbul trafiğine önemli uyarı!

İYİ Parti'li Ersin Beyaz'dan İstanbul trafiğine önemli uyarı!

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz, İstanbul ana arterlerinde son aylarda uygulanmaya başlanan yol çizgi uygulamalarına dikkat çekti

A+A-

İYİ  Parti İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz,  İstanbul’un yoğun trafik bölgelerinde uygulanmaya başlayan yol çizgi uygulamalarında yapılan hatalara karşı uyarıda bulundu.

İYİ Parti’li Beyaz; Trafik yatay işaretleme tekniğine göre; ana arterlerde yol çizgi uygulamalarındaki genel standart; hız sınırı kilometre (km) işaretleri, yaya geçidi,  yönlendirme okları olduğunu söyledi.
 
Sürücü ile yayaların bunlara dikkat ettiğini belirten Beyaz, bu sayede yol güvenliğine katkı sağladığını belirtti.  
 
Fakat İstanbul E5 karayolunun çeşitli yerlerinde ise hiçbir batı ülkesinde göremeyeceğimiz onlarca İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) logolarının yer aldığını vurgulayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  İstanbul ana arterlerinde adeta  kendi reklamını yapmaktadır. Bu trafik ve ulaştırma tekniğine aykırı  ve hangi amaca hizmet ettiği bilinmeyen uygulama, trafik güvenliği açısından hem yararsız, hem de uluslararası standartlara aykırıdır” dedi.
 
Beyaz, biran evvel bu işaretlerin silinerek yerine hız sınırlama işaretleri ile yönlendirme oklarının konulmasını ve sürücülerin can güvenliği açısından son derece büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.