1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Parti'de Ahmet Aydın bekleyişi

İYİ Parti'de Ahmet Aydın bekleyişi

İYİ Parti'de Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın'ın, cinsel amaçlı alıkoyma suçundan yargılanıp ceza almasına rağmen halen il başkanı olması İYİ Parti Genel Sekreterliğine iletildiği aktarıldı...

A+A-

İYİ Parti'de Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın'ın, cinsel amaçlı alıkoyma suçundan yargılanıp ceza almasına rağmen halen il başkanı olması İYİ Parti Genel Sekreterliğine iletildiği aktarıldı.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın hakkında, 2011 yılında Kaş Asliye Ceza mahkemesi tarafından cinsel amaçlı suç işlediğinden dolayı 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. Ahmet Aydın hapis yatıp çıktıktan sonra bu suçtan cezası 5 yıl ertelendi ve davası düştü.

Genel Başkanı kadın olan ve tüzüğünde üye olma kriteri olarak kadına şiddet olayına bulaşmamışları koyan İYİ Parti Antalya İl Başkanlığına Ahmet Aydın hala devam ediyor.

Parti tüzüğünün 4. maddesi olan kadına şiddet, cinsel istismar ve terör suçlarından affa veya zaman aşımına uğramış olsa dahi mahkûmiyet hükmü bulunanlar dışında kişilerin üye olabileceği beyan ediliyordu. Buna karşılık, Ahmet Aydın’ın evli iken, nişanlanması ve kendisinden ayrılmak isteyen kadını cinsel amaçlı zorla hürriyetinden yoksun bıraktığına yönelik mahkeme kararına rağmen partiye üye olup, il başkanlığına atanması şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.