1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Parti İstanbul milletvekili Nuhoğlu: Vatandaş tefecilerin eline düşürülüyor

İYİ Parti İstanbul milletvekili Nuhoğlu: Vatandaş tefecilerin eline düşürülüyor

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki mülkiyet sorununu TBMM gündemine taşıdı.  

A+A-

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu konuşmasında ilçede çok yüksek oranda işsizlikle birlikte, yaygın olarak, geçim zorluğu yaşayan vatandaşların şimdi ise daha büyük bir sıkıntı yaşanmakta olduğunu belirterek  “1989'dan bu yana çok defa verilen sözlere rağmen bir türlü çözülemeyen tapu sorunu için ilçe belediyesinin ve iktidarın günahı ve vebali çok büyüktür. Vatandaş, tefecilerin, fırsat kollayan yapsatçıların, bazı zenginlerin eline düşürülmekte veya ilçeyi terk etmeye mecbur bırakılıyor.” dedi. 

FİYAT TESPİTLERİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
İlçenin büyük bir kısmının 2/B'li ve hisse tapulu arazilerden oluştuğunu ve  hak sahiplerine tapularını almaları yönünde tebligat yapılmaya başlanmış olduğunu belirten Nuhoğlu fiyatlamalardaki tutarsızlığı örneklerle açıkladı.  
 Nuhoğlu konuşmasında “8730 no.lu adada 13. ve 14'üncü parseller aynı sokakta ve yan yana olmalarına rağmen farklı bedeller tebliğ edilmiştir. Yine 1561 no.lu adada 2/B'li 190 metrekare arsaya 36 bin lira; hisse tapulu olan, aynı rakama yakın, 202 metrekarelik arsaya 110 bin TL bedel tebliğ edilmiştir. Arsası cadde üzerinde olan bir ilçe sakini 1 milyon 200 bin TL ödemesi gerektiğini, bunun mümkün olmadığını, bu bedelin yarısına arsasını vermeye hazır olduğunu ifade etmektedir. Bu uygulamaya esas teşkil eden fiyat tespitlerinin isabetli olmamasından, gerçek fiyatların çok üzerinde bedeller istenmesinden dolayı kısa zamanda bu kararların gözden geçirilerek fiyatların aşağıya çekilmesini, hak sahiplerinin ödeyebileceği bedellere indirilmesini gerekli görmekteyiz.” diyerek Sultanbeyli’de kentsel dönüşümün acil olarak uygulanması gerektiğini ifade ederek Sultanbeylilerin, depreme dayanıklı, korkusuzca yaşanabilecek yapılara kavuşmalarının en tabii hakları olduğunu belirtti.     

DEPREM SİGORTASI FONU KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KULLANILSIN
Elâzığ Sivrice'de meydana gelen son depreme de değinen Hayrettin Nuhoğlu;   Ülkemizdeki yerleşim yerlerinin büyük kısmı ciddi ölçüde deprem kuşakları üzerinde bulunmaktadır. Ne var ki yapı stokumuz depreme dayanıklı değildir, sorun buradadır, depreme dayanıklı yapılar üretilememektedir. Sultanbeyli ilçemiz de âdeta çok büyük bir köy görünümünde olup yapıların çoğunluğu depreme dayanıklı değildir. İmar barışı kapsamında, bütün kaçak yapılar gibi Sultanbeyli'deki yapılar da çevre ve şehircilik müdürlüğü arşivine girmiş bulunmaktadır. Bu yapılar, genellikle, yeterli ve gerekli mühendislik hizmeti alamamış yapılardır. İnsanlarımızın korkusuzca uyuyabilecekleri konutlar, çalışabilecekleri iş yerleri, okuyabilecekleri okullar, büyük İstanbul depremi gelmeden önce Sultanbeyli'ye de mutlaka yapılmalıdır. Bunu başarabilecek bilgiye, beceriye sahip yeterli mühendislerimizin olduğunu, ifade etti.  Kentsel dönüşüme yetecek kadar kaynağın da Zorunlu Deprem Sigortası Fonu'nda birikmiş olduğunu hatırlatan Nuhoğlu sorumluluk taşıyan bütün yetkilileri göreve davet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.