1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İşte Türkiye'nin rakipleri

İşte Türkiye'nin rakipleri

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'nın kura çekimi İstanbul The Grand Tarabya Hotel'de yapıldı

A+A-

Kura çekim törenine, FIFA Asbaşkanı ve FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, TFF Yönetimi, finalist takımların delegasyonları ile FIFA ve Yerel Organizasyon Komitesi yetkilileri katıldı. Tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan kura çekim töreninin açılış konuşmasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı yaptı.

Yardımcı’nın ardından FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yaptığı konuşmaların ardından turnuvanın düzenleneceği şehirlerin tanıtım filmi izlendi. Gece Grubu tarafından ’Yıldızlar Buradan Yükseliyor’ isimli FIFA U-20 Dünya Kupası Türkiye 2013 resmi turnuva şarkısının seslendirilmesinden sonra, eski milli futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür tarafından FIFA U-20 Dünya Kupası tanıtıldı.

Tanıtımın ardından kura çekimine geçildi. FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke’ye kura çekiminde, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve eski milli oyuncular Hakan Şükür ile Rüştü Reçber yardımcı oldu. 

TÜRKİYE, C GRUBU’NDA KOLOMBİYA, AVUSTRALYA VE EL SALVADOR İLE EŞLEŞTİ

Kura çekimi sonrasında gruplar şöyle oluştu:

A Grubu: Fransa - Afrika U20 Şampiyonası’ndan 1 takım - ABD - İspanya
B Grubu: Küba - Güney Kore -  Afrika U20 Şampiyonası’ndan 1 takım - Portekiz
C Grubu: Türkiye - El Salvador - Kolombiya - Avustralya
D Grubu: Meksika - Yunanistan - Paraguay -  Afrika U20 Şampiyonası’ndan 1 takım
E Grubu: Şili -  Afrika U20 Şampiyonu - İngiltere - Irak
F Grubu: Okyanusya U20 Şampiyonu - Özbekistan - Uruguay - Hırvatistan

Türkiye, grupta ilk maçını 22 Haziran’da El Salvador ile Trabzon Avni Aker Stadı’nda oynayacak. Kolombiya ile 25 Haziran’da Rize Yenişehir Stadı’nda karşılaşacak olan Milli Takım, gruptaki son maçını ise 28 Haziran tarihinde Avustralya ile Trabzon’da oynayacak.

FIFA U20 DÜNYA KUPASI KARŞILAŞMA TAKVİMİ

FIFA U20 Dünya Kupası maçlarının başlama saati 18.00 ve 21.00 olarak belirlendi. A ve B Grubu maçları 21, 23, 27 Haziran tarihlerinde İstanbul, Kayseri; C ve D grubu maçları 22, 25, 28 Haziran tarihlerinde Trabzon, Rize, Gaziantep; E ve F grubu maçları ise, 23, 26, 29 Haziran tarihlerinde Antalya ve Bursa’da oynanacak. 2’nci tur müsabakaları 2 Temmuz’da İstanbul ve Gaziantep’te, 3 Temmuz’da Kayseri, Trabzon, Antalya ve Bursa’da; çeyrek finaller 6 Temmuz’da Rize ve Bursa’da, 7 Temmuz’da İstanbul ve Kayseri’de; yarı finaller 10 Temmuz’da Trabzon ve Bursa’da, final ile 3’cülük karşılaşmaları ise 13 Temmuz’da İstanbul’da yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.