1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İşte Öcalan'ın imzası

İşte Öcalan'ın imzası

Abdullah Öcalan, görüştüğü 3 kişilik BDP heyetinde bulunan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'a hatıra olarak yazdığı notu imzaladı. İmza Öcalan'ın teknisyen olarak çalıştığı 44 yıl önceki imzasıyla karşılaştırıldı

A+A-

İmralı Adası'nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan, geçen cumartesi günü görüşme yaptığı BDP heyetindeki milletvekillerine, BDP, PKK'nın Kandil Dağı'ndaki yöneticileri ve Avrupa'daki PKK'lılara 'çözüm taslağı' adı altında mektuplar verdi. Öcalan, ayrıca görüşmeye gelen heyette yer alan Pervin Buldan'a bir kalem ve not kağıdına attığı imzayı hatıra verdi. Pervin Buldan, Öcalan'ın, 'hatıra olsun' diye kendisine verdiği bu notu, görüşmenin ardından kamuoyuyla paylaştı. Öcalan'ın, 'Sevgi ve saygılarımla. A. Öcalan' yazdığı notun altına attığı imza ile 1969 yılında Diyarbakır Kadastro Müdürlüğü'nde teknisyen olarak çalıştığı dönemde düzenlenen zabıtlara attığı imzaya göre fazla değişmediği görüldü.

TEKNİSYEN OLARAK İMZA ATTI


1969 yılının Eylül ayında, Diyarbakır'ın Şeyhkent ile Kayapınar köyleri arasındaki sınır anlaşmazlığını çözmek için Kayapınar Birlik Teknisyeni Mehmet Emin Şen, Fen Kontrol Memuru İlhami Kaplan, Kayapınar Köyü Muhtarı Celal Kutlu, bilirkişiler Mehmet Noyan, Selim Yardımcı, Hüseyin Ava, Kadir Gem, Sadullah Savaş ile birlikte bölgeye giden 'teknisyen' Abdullah Öcalan da düzenlenen tutanağa imzasını attı.

ARAZİDEKİ EKİP KONTROL EDİLİYORDU

Diyarbakır Kadastro Müdürlüğü resmi kayıtlarına yansıyan 11 Kasım 1969 tarihli bir tutanağa göre ise kurum müdürünün, arazide çalışan ekibi kontrole gittiği anlaşıldı. Kadastro Müdürü tutanağı, Ali Toptaş idaresindeki pikapla birliğe gelindi. Birlik teknisyeni M.Emin Şen'in bir gün izin alarak Ankara'ya gitmek üzere merkeze indiği ve birlikte bulunmadığı, Teknisyen Abdullan Öcalan'ın büroda yüzölçümü işleriyle meşgul olduğu görüldü. İş olarak belediye hududuna gelen kısmın tahtidi yapılmadığı, tahdit edilen diğer gayri menkullerin ise kısmen tutanakları tanzim edilmediği görüldü. Merkeze dönüldü şeklinde düzenledi.

FOLYO ALMAK İÇİN MERKEZE GİTMİŞTİ

Diyarbakır Kadastro Müdürlüğü resmi kayıtlarına 17 Kasım 1969 tarihli tutanakta ise Abdullah Öcalan'ın bürodaki yüzölçümü hesabı ile meşgul olduğu görüldü. Yapılacak bir kontrol işi olmadığından merkeze dönüldü şeklinde yansıdı. Diyarbakır Kadastro Müdürlüğü resmi kayıtlarına yansıyan 12 Kasım 1969 tarihti kontrol ise tutanaklara, Teknisyen Abdullah Öcalan'ın folyo almak için merkeze inmiş olduğu görüldü. Birliğin şehre yakınlığı ve şehir hudutlarıyla olan kısımların arsa olma ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğu, bu bakımdan köyün doğusuyla, bağlara giden yol ve şehir hudut arasının 11000 veya 12500 kıymetinde tescil edilecek şekil mevzuata uygun olarak ölçülmesi lazımdır. Arkadaşların bu bakımdan titiz davranmaları diye yansıdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.