1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İşte hain saldırının detayları!

İşte hain saldırının detayları!

PKK, Duru karakoluna 300 kilo patlayıcı ile saldırmış

A+A-

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde Duru Jandarma Karakolu'na dün traktöre yükledikleri patlayıcı ile saldıran PKK'lı teröristlerin eyleminde 300 kilo patlayıcı kullanıldığı açıklandı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bugün karakolu ziyaret ederek, askerlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Lice ilçesine bağlı Duru Jandarma Karakolu'na bomba yüklü traktörle yapılan saldırının ayrıntıları ortaya çıkdı. Diyarbakır Valiliği, PKK'lıların bomba yüklü traktörü saat 05.55 sıralarında karakolun önünden geçen yolda aniden durduktan sonra sürücüsünün kaçarak uzaklaştığını ve Batı istikametinden karakol binasına doğru taciz ateşi açıldığını belirtti. Bu sırada bir grup PKK'lı bomba yüklü traktörü uzaktan kumanda ile patlattı, aynı anda roketar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

BİR TARAFTAN DA TACİZ ATEŞİ AÇILDI

Patlama sonucunda karakolun yola bakan tarafında hasar meydana gelirken, doğu tarafından da sayılarının 3 veya 5 olduğu tahmin edilen PKK'lı grup taciz ateşi açtı. İki hafta önce aynı karakola bağlı Narlı Üs Bölgesi'nin saldırıya uğraması nedeniyle teyakkuzda bulunan güvenlik güçlerinin, saldırıya anında karşılık verdiği belirtildi.

HAVADAN TAKİP BAŞLATILDI

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre olayın haber alınmasından sonra bölgeye zırhlı araçlar gönderildi. Açıklamada, "Zırhlı araçlar ile karayolu ve teröristlerin kaçış yolları tahkim edilmiş, 7'nci Kolordu Komutanlığı'nca süratle iki adet taarruz helikopteri görevlendirilerek taciz ateşinin geldiği bölge ateş altına alınmıştır. Jandarma Bölge Komutanlığı'nca, Jandarma Özel Harekat Timleri ile Özel Kuvvet timi taciz ateşi açan bölücü terör örgütü mensuplarının kaçış yollarını kesmek için söz konusu bölgeye intikal ettirilmişlerdir. Yapılan traktörle bombalı saldırı sonucu personelden herhangi can kaybı ve yaralanma oluşmamış, söz konusu bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerince arazi arama tarama faaliyetleri devam etmektedir" denildi.

VALİ TOPRAK KARAKOLU ZİYARET ETTİ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice Kaymakamı Özer Özbek, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık ve İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Hilmi Atalay ile birlikte saldırıya uğrayan Duru Jandarma Karakolu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Toprak, saldırı ile ilgili olarak Duru Jandarma Karakolu'nda yetkililerden bilgi aldıktan sonra, askerlerle sohbet ederek "Geçmiş olsun" dileklerini iletti. Vali Toprak, saldırıda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

300 KİLO AMONYUM NİTRAT KULLANILDI

Diyarbakır Valisi Toprak yapılan inceleme sonucunda teröristlerin 300 kilogramlık patlayıcıyı 65 kilogramlık dört ayrı bidona yerleştirdiklerini belirterek, "4 bidona yerleştirilen amonyum nitrat, yakıt ve plastik patlayıcı ile güçlendirilmiş uzaktan kumanda düzenekli patlayıcı olduğu bilgisini aldık. Patlayıcının şiddetine rağmen karakol personelinin hazırlıklı ve dikkatli olması nedeni ile daha vahim olaylar meydana gelmedi" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.