1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. İstanbul’un barajları alarm veriyor. İSKİ’nin verileri ortaya koydu

İstanbul’un barajları alarm veriyor. İSKİ’nin verileri ortaya koydu

İstanbul’da yaz aylarının kurak geçmesi ve son baharda da beklenen yağışların gelmemesi barajların doluluk oranını düşürdü. İSKİ’nin verilerine göre, İstanbul’da barajların doluluk oranı ekim ayı itibariyle yüzde 30’lara geriledi.

A+A-

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı yüzde 30'a kadar geriledi. Yurt genelinde kurak geçen yaz aylarının ardından son baharda da beklenen yağışlar gelmedi.

İstanbul da birkaç günlük istisna dışında eylül ve ekim aylarında beklenen yağışı almadı. Bunun sonucu olarak barajlardaki su seviyesi de giderek düştü.

iskijfft7lfiyuc1hikstu-a8a.jpg

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre; mayıs ayında yüzde 66 ile yılın en yüksek seviyesine çıkan doluluk oranı kademeli bir şekilde düşerek ekimde yüzde 30'lara kadar geriledi.

SON 6 YILIN EN DÜŞÜĞÜ

Bu son 6 yılın en düşük seviyesi anlamına geliyor. İstanbul'da en son 2014 yılının ekim ayında barajlardaki doluluk seviyesi yüzde 24 olmuştu.

Ekim ayı grafiklerine bakıldığında 2017 yılından itibaren barajlardaki su seviyesinin düşüş eğrisinde olması dikkat çekiyor. 

iskit78-ecubweg7zck2vhvryq.jpg

İstanbul'un su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Kazandere ile Pabuçdere (Kırklareli) barajları da kuruma noktasına geldi.

Doluluk oranı Pabuçdere'de 8,24'e; Kazandere ise yüzde 3,76'ya kadar geriledi.

iski3.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.