1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İstanbul'da 7 katlı bir bina çöktü!

İstanbul'da 7 katlı bir bina çöktü!

İstanbul Bahçelievler'de yedi katlı bir bina çöktü. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Enkaz altında kalan olup olmadığı ise araştırılıyor.

A+A-

İstanbul Bahçelievler’de yedi katlı bir bina çöktü. Binanın boş olduğu ancak yoldan geçenlerin de olduğu belirtiliyor. Enkaz altında kalan olup olmadığı ise araştırılıyor.

Boş olduğu belirtilen 7 katlı bir bina henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple çöktü.

Edinilen bilgilere göre, Siyavuşpaşa Mahallesi Narlı Sokak'ta bulunan 7 katlı bina büyük bir gürültü ile çöktü. Çöken binanın 5 ay önce hasar nedeniyle boşaltıldığı öğrenildi. Olay yerinde çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiye sevk edildi. Ekipler, enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıyor. Çöken bina havadan görüntülendi. Öte yandan binanın çökmeden önceki durumu ortaya çıktı.

“BİNAYI DAHA ÖNCE BOŞALTTIK" 
Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır ise olay yerinde yaptığı açıklamada, “Binayı daha önce boşalttık. Yarın da yıkılması planlanıyordu. Bugün bir şekilde yan yattı. Diğer binaya da hasar vermiş. Yan duvarları çökmüş. Bir can kaybımız ya da yaralımız yok. Bu bina için arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyorlar. Kalan kimse olmadığı için bir sorun gözükmüyor. Ama altına boş olduğu için kağıt toplayıcısının girdiği söyleniyor. Bazı kişiler ise çıktığını belirtti. AFAD ve belediye ekiplerimiz burada. Köpekler dinledi. Şu an için altına kimse olmadığını biliyoruz. Molozları kaldıracağız. Diğer binayı da boşalttık. Hasar gören bina 1 yıllık binadır. Etrafında bulunan binaları boşalttık. Neden yıkıldığı belli değil” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği, Bahçelievler'de kentsel dönüşüm  sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir  binanın henüz bilinmeyen nedenle çöktüğünü bildirdi. 

İstanbul Valiliğinden Bahçelievler'de çöken binaya ilişkin yapılan  açıklamada, "Siyavuşpaşa Mahallesi'nde saat 14.44'de kentsel dönüşüm sebebiyle  bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür." denildi.

Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği  belirtilen açıklamada, "Çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır. Çökme sırasında  herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı  araştırılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

AFAD'dan gelen bilgilere göre enkaz altında kimsenin olmadığı öğrenildi. Gelen son bilgilere göre ise; binanın yarın yıkımı yapılması planlanıyordu.

153814955-1.jpg
Binanın yıkılmadan önceki hali...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.