1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. İstanbul Büyükada'da yangın çıktı.

İstanbul Büyükada'da yangın çıktı.

Büyükada'da ahırlar bölgesinde çıkan yangın ormana da sıçradı. Ahırlarda bulunan 9 atın telef olduğu bildirildi.

A+A-

Yangın, saat 14.30 sıralarında Büyükada'da ahırların bulunduğu alanda çıktı. Ahırdan dumanların yükseldiğini görenler itfaiye ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın ormanlık alana da sıçrayınca çevre ilçelerden de takviye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ederken, yükselen dumanlar Maltepe Sahili'nden de görüldü. Yangın öğleden sonra kontrol altına alındı.

Yangının ahırların bulunduğu alanda çıktığı daha sonra da ormana sıçradığı, ahırlarda bulunan 9 atın telef olduğu belirtildi.

Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, yangının çıkış sebebinin henüz belli olmadığını belirterek, "Geldiğimizde yangın çok ciddi manada ilerlemişti, itfaiyenin müdahalesine rağmen söndürülemedi. İki ahırımız kül olmuş durumda. 9 tane yanarak ölen atımız var, itfaiyenin tespiti o yönde. İkisi ağır olmak üzere 3 tane yaralı atımız var. Acımız da zararımız da çok büyük. Çok kötü bir olay" dedi.

Ünal, yaralı atların İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Sarıyer'deki Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi'ne tedavi edileceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.