1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. İstanbul bembeyaz!

İstanbul bembeyaz!

İstanbul'da kar yağışı sürüyor. Taksim'de yayalaştırma projesinde çalışan işçiler kar altında çalışmalarına devam etti. Kar Taksim Meydanı'nda kartpostallık görüntüler de oluşturdu. E-5 Karayolu Ataköy mevkii'nde araçlar kar altında yollarına devam etti.

A+A-

İSTANBUL'da beklenen kar yağışı sabaha karşı başladı ve saat 10.30 sıralarından itibaren tüm kentte etkili oldu. Yoğun kar yağışı TEM-Catalca mevkiinde de etkili oldu, Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürmesi nedeniyle yollarda sabah saatlerinde tıkanma yaşanmadı. Kar nedeniyle Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde eğitime bir gün süre ile ara verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı önlemler sonucu, trafikte zaman zaman tıkanmalar yaşandı. D-100 Karayolu'nda, özellikle Şirinevler'de yoğunluğunu artıran kar yağışı görüş mesafesini de düşürdü. Kar nedeniyle karayolda araçlarda yavaş gidince trafik sıkışıklığı oluştu.

Alınan önlemler sonucu Atatürk Havalimanı'nda uçak seferlerinde aksama olmadı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, DHA'ya yaptığı açıklamada personel ve araç sayısını artırarak uçuşların normal olarak yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Araç sayılarımızı artırarak 59'a yükselttik. Karla mücadelede her nöbette 63 kişi olmak üzere 4 vardiya çalışıyoruz. Pistlere buzlanmaya karşı de-icing sıkıldı. Pistlerde frenleme değerlerini ölçtürdük ve frenleme değerleri normal düzeyde. Bu arada pist konfigrasyonu, değişimleri yaparak yani uçaklar bir pisti kullanırken diğer pist bakıma alınıyor. Böylece trafiği aksatmadan karla mücadele ediyoruz. Atatürk Havalimanı'ndan kaynaklanan hiçbir gecikme yok. Olan gecikmeler, karşı havalimanlarında yaşanan olumsuzluklardandır."

Uçaklara da buzlanmaya karşı pist başlarında anti-icing işlemi yapılmaya başlandı. Pist başına çıkmadan önce uçaklar kuyruğa girerek, alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkandı.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Bazı belediyeler yoğun karda sokak hayvanları ve kuşlara yıyecekler ve yemler bıraktı. Sokak hayvanlarını unutmayan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu “Kış mevsiminde Bahçelievler her koşulda hazır. Ekiplerimiz gece gündüz hizmette” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.