1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Isparta'da askeri eğitim uçağı düştü: Üç şehit

Isparta'da askeri eğitim uçağı düştü: Üç şehit

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca mevkiinde askeri eğitim amacıyla kullanılan CASA tipi uçak düştü. İlk gelen bilgilere göre ikisi pilot birisi teknisyen üç askerimiz şehit oldu.

A+A-

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca mevkiinde askeri eğitim amacıyla kullanılan CASA tipi CN 235 kargo uçağı düştü.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, düşen uçakta üç askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

Günaydın yaptığı açıklamada “2’si pilot biri teknisyen 3 şehidimiz var. Uçak 14.30’da düştü, sapa bir yer olduğu için karadan ulaşımın oldukça zor olan bölgeye ekipler sevk edildi” dedi.

Uçağın enkazını bölgedeki köylülerin bulduğu bildiriliyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Kaza ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır." denildi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Eskişehir’den eğitim amaçlı kalkan ve Isparta Yalvaç’ta düşen CASA tipi askeri eğitim uçağındaki 3 şehitten 2'si Ordulu olduğu öğrenildi.

Üç kahraman askerin naaşlarına ulaşıldı. Şehitlerin, Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa (Ordu), Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı (Ordu) ve Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı olduğu açıklandı. 

umit-karamustafa-sehit-resim-01.jpg

Şehit Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa (Ordu)

ali-sahin-odabasi-sehit-resim-01.jpg

Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı (Ordu)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.