1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. 'İş bulamayınca kiramızı ödeyemedik'

'İş bulamayınca kiramızı ödeyemedik'

Çadırda yaşayan aileye belediye sahip çıktı

A+A-

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, kirayı ödeyemediği için evden çıkarılınca boş araziye kurduğu çadırda yaşamaya başlayan 8 kişilik aileye, Siverek Belediyesi sahip çıktı. Tarım işçiliği yapan Taş ailesi, belediye tarafından kiralanan eve yerleştirildi.

Siverek'in Hayriye Mahallesi'nde yaşayan tarım işçisi Mehmet Taş, birkaç gün önce birikmiş olan kirasını ödeyemediği için evden çıkarıldı. Yakınlarının da sahip çıkmadığı Taş, eşi ve 6 çocuğu ile birlikte ilçenin Fırat Mahallesi'ndeki boş araziye kurdukları çadırda yaşamaya başladı. Mahalle sakinlerinin yardımları ile yaşamını sürdüren Taş ailesinin durumu vatandaşlar tarafından Siverek Belediyesi'ne iletildi.

EV KİRALANDI

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın talimatı ile başlatılan çalışmalar doğrultusunda aile, Hamidiye Mahallesi'nde kiralanan bir eve yerleştirildi. Kirası belediye tarafından ödenecek olan eve ayrıca ailenin temel ihtiyaç malzemeleri de konuldu.

Ailesiyle yeni evine yerleşen Mehmet Taş, "Kiramızı ödeyemediğimiz için sokakta kalınca çadırda yaşamaya başladık. Tarım işçisiyiz ve iş bulamayınca kiramızı ödeyemedik. Bana, eşime ve çocuklarıma sahip çıkarak bizi çadırdan kurtarıp eve yerleştiren Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'a teşekkür ediyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.