1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İnönü'de 'son' gülen Kartal oldu

İnönü'de 'son' gülen Kartal oldu

İnönü Stadı'ndaki son derbi olan Beşiktaş-Fenerbahçe mücadelesi siyah beyazlıların zaferiyle sonuçlandı! Kara Kartallar, 90+3'ün son saniyelerinde olcay Şahan'ın attığı golle derbiyi 3-2 kazandı ve 2. sıraya yükseldi

A+A-

 

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftası dev derbiye sahne oldu ve Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.
Sezon sonunda yıkılacak olan İnönü Stadı'ndaki son derbi maçını Beşiktaş 3-2'lik galibiyetle tamamladı.
Başından sonuna kadar müthiş bir tempoda oynanan karşılaşmada Beşiktaş'ın galibiyet gollerini Kuyt'ın kendi kalesine ve Niang ve 90. dakikada Olcay Şahan'dan geldi.

Fenerbahçe'nin gollerini ise Sow attı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 40 puanda kalırken, Beşiktaş ise 42 puana yükseldi. Bu sonuçla Galatasaray'ın da puan kaybettiği değerlendirerek ikinci sıraya yükselen taraf Beşiktaş oldu.

Maçtan notlar

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi müthiş bir atmosferde başladı. İnönü'ye dolduran taraftarlar, ilk dakikadan itibaren takımına müthiş destek verdi.

GOL İPTAL EDİLDİMaçın ilk dakikaları iki ekipte kontrollü bir oyun sergilerken, Fenerbahçe daha etkili oldu. Sarı-lacivertliler, özellikle sağ kanattan Gökhan Gönül'le tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. 19'uncu dakikada ise tartışmalı bir an yaşandı. Sağ köşe bayrağı dibinden kullanılan korner vuruşuna Kuyt, cezasahası sol iç çaprazından gelişine sert vurdu. Kaleci McGregor'dan dönen topu Webo ağlara gönderdi; ancak yan hakem kritik bir kararla ofsayt bayrağını kaldırdı.


SOW SAHNEDEBeş dakika sonra ise Fenerbahçe'nin golü geldi. Sol köşe bayrağı dibinden kullanılan korner vuruşuna altıpas ön çizgisi üzerinde Egemen kafayla dokundu. Arka direkteki Moussa Sow boş ağlara topu göndererek, takımını İnönü'de 1-0 öne geçirdi.


Golden sonra Beşiktaş kendine gelirken, rakip kalede etkili olmaya başladı. 37'inci dakikada Olcay Şahan'ın, defansın arkasına attığı topla Holosko kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldı, vuruşunu yaptı. Volkan topu kurtarırken; daha önce yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.
40'ıncı dakikada ise Beşiktaş'ın golü geldi. Fernandes, sol kanattan cezasahasına doğru serbest vuruşu kullandı. Kuyt altıpas ön çizgisi üzerinde ters bir kafayla topu kendi ağlarına gönderdi ve maça 1-1'lik eşitlik geldi.

İlk yarının son dakikasında Webo ile Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelen topta Webo, bomboş pozisyonda kaleci McGregor'la karşı karşıya kaldı. Kamerunlu oyuncunun kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.
ikinci yarı durgun başladı. İlerleyen dakikalarda Fenerbahçe yavaş yavaş oyuna ağırlığını koymaya başladı. İlk büyük tehlike ise 56'ıncı dakikada geldi. Sağ taraftan Emre'nin kullandığı korner vuruşuna Webo penaltı noktası yakınında gelişine güzel vurdu. Kaleye giden topu son anda Olcay çizgiden çıkardı ve net bir golü önledi.

NIANG SİFTAH YAPTIDakikalar 60'ı gösterirken, rakibine oranla etkisiz bir görüntü sergileyen Beşiktaş, 2-1 öne geçti. Bu dakikada Holosko, cezasahasına gelen topu topu kafayla indirdi. Niang, gelişine güzel vurdu, top 2. kez Fenerbahçe ağlarıyla buluştu. Senegalli oyuncu Beşiktaş formasıyla eski takımına karşı siftah yaparken, gol sonrası sevinmemesi dikkat çekti.


63'te ise Fenerbahçe skoru eşitledi. Bu dakikada Kuyt'un nefis ortasına Sow, kafayı vurdu kaleci McGregor'u çaresiz bıraktı ve skora denge geldi, Beşiktaş: 2 - Fenerbahçe: 2.
65'te ise Sow'un ara pasında Webo topu ağlara gönderdi; ancak yan hakim pozisyonun ofsayt olduğunu gösterdi. 
Dakikalar 90+3'ü gösterirken Beşiktaş'ın golü geldi. Ani gelişen Beşiktaş atağında Niang'ın asistinde Olcay bir anda kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldı. Vuruşunu yaptı. Topu ağlara gönderirken Beşiktaş'ın  galibiyetini ilan etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.