1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İlhan Cihaner mütalaayı değerlendirdi

İlhan Cihaner mütalaayı değerlendirdi

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Ergenekon davasında savcının açıkladığı mütalaayı değerlendirdi.

A+A-

"Mahkeme heyetinin sanıklara karşı bir husumet beslediği açıkça ortaya çıkmıştır" diyen Cihaner, "Açıklanan mütalaa neyse, karar da o yönde olacaktır. Bu karar zaten önceden yazılmıştır" dedi.

Ergenekon Davası'nda savcıların mahkemeye sunduğu ''Ergenekon örgütünün sabit olduğu tespit edilmiştir'' denilen mütaalayı değerlendiren CHP Denizli Milletvekili ve soL gazetesi yazarı İlhan Cihaner, "Karar zaten belli, mütalaada savcı ne diyorsa mahkemede de o karar çıkacaktır" dedi.

"Bu karar zaten önceden yazılmıştır"

Focushaber'e konuşarak açıklanan mütalaanın kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen Cihaner, "Yargılama sürecinde daha önce benzeri görülmemiş hukuksuzluklara tanık olduk. Son olarak olay avukatlara ve sanıklara fiziki saldırıya kadar ulaştı. Adli yargılamanın ilkeleri tek tek ihlal edildi. Mahkemede hazır bulunan tanıklar, yasanın emrine rağmen mahkeme heyeti tarafından dinlenmedi. Bağımsız ve adil bir yargılama olsaydı, söz konusu tanıkların dinlenmesi gerekirdi. Bu davada mahkeme heyetinin sanıklara karşı bir husumet beslediği açıkça ortaya çıkmıştır. Açıklanan mütalaa neyse, karar da o yönde olacaktır. Bu karar zaten önceden yazılmıştır" dedi.

"Ergenekon davası bir enstrümandır"

Ergenekon davası için "yeni hegomanyanın en önemli enstrümanlarından biri" diyen İlhan Cihaner, "Bu davalarda tek bir tuğla düşse bütün bu hegomanya düzeni çöker. Bu yüzden verilen karar hukuki değil, hukuk dışı bir karar olacaktır. Buradaki amaç, o düzeni devam ettirmektir" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.