1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İki kez kafasına ateş ettim!

İki kez kafasına ateş ettim!

Dinlemeye takılan çifte cinayete 2 kez ömür boyu hapis cezası istendi

A+A-

SAMSUN'da 3 yıldır birlikte yaşadığı 30 yaşındaki Ayfer Yılmaz Karagöz ile onun nikahlı eşi 34 yaşındaki Salih Karagöz'ü öldürmekle suçlanan 41 yaşındaki Mustafa Dural hakkında iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi. Dural ve avukatı son savunma için süre isteyince duruşma ertelendi.

İzmir'de inşaat teknikerliği yapan evli ve 2 çocuk babası Mustafa Dural, 2006 yılında Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde konsomatris olarak çalışan Ayfer Yılmaz Karagöz ile tanışarak dost hayatı yaşamaya başladı. 2 çocuk annesi Ayfer Yılmaz Karagöz, 2007 yılında boşandığı sağlık memuru eşi Salih Karagöz ile tekrar barışıp, 2008 yılının Ocak ayında yeniden evlendi. Ancak, sevgilisi Mustafa Dural ile görüşmeye devam etti.

Ayfer Yılmaz Karagöz ile evlenmesinden 1 ay sonra, Giresun Kayadibi Mahallesi Sağlık Ocağı'nda görevli memur olarak çalışan Salih Karagöz, otomobilinde başından vurulmuş olarak ve tabanca da sağ elinde bulundu. Ancak yapılan soruşturmada ölen Karagöz'ün sağ elinde barut izi bulunmadığı tespit edildi.

KAYINVALİDENİN İHBAR MEKTUBU

Cumhuriyet savcısı, intihar etmiş olabileceği düşünülen Karagöz'ün yakınlarının ifadelerine başvururken, Ayfer Yılmaz Karagöz'ün annesi Çakır Baydoğan dilekçe yazarak, damadının kendisini öldürmüş olabileceğine inanmadığını ileri sürüp, "Damadımı kızım Ayfer ile onun sevgilisi olan Mustafa Dural, parasını almak için öldürmüşlerdir" dedi. Bunun ardından Mustafa Dural'a cinayetten, sevgilisi Ayfer Yılmaz Karagöz'e de azmettirmekten dava açıldı. Ancak, her ikisi de cinayeti kendilerinin işlemediğini ileri sürdü.

İKİ SEVGİLİNİN TELEFONLARI DİNLENDİ

Tutuksuz yargılanan iki sevgili, kısa süre sonra İzmir'e yerleşerek ticaret yapmaya başladı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı da Dural ve kadının telefonlarının dinlenmesini istedi. Bir süre sonra iki sevgili iflas edince, aralarında maddi sorunlar çıktı. Ayfer Yılmaz Karagöz, bunun üzerine Mustafa Dural'ı terk ederek Samsun'a yerleşti ve sevgilisinin kendisine verdiği senetleri icraya koydu.

MEZARLIK YANINDA ÖLDÜRÜLDÜ

2009 yılı Temmuz ayında Samsun'a gelen Mustafa Dural, kendisine ait 35 HPD 07 plakalı otomobil ile şehir merkezinde bir süre dolaştıktan sonra Karagöz'ü Sarıışık Köyü mezarlığı yanında ruhsatsız tabancayla öldürdü. Olaydan sonra kaçan ve Giresun'daki cinayet davası nedeniyle polis tarafından telefonları dinlenen Mustafa Dural, Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde yakalandı. Telefonda bir akrabasına Ayfer Yılmaz Karagöz'ü öldürdüğünü söyleyen Dural, "Yarım kalan işi bitirdim. Bir kadını öldürdüm" diye konuşunca, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2 DOSYA BİRLEŞTİRİLDİ

Mustafa Dural, sevgilisini öldürmek suçundan Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanırken; Ayfer Yılmaz Karagöz'ün eşi Salih Karagöz'ü öldürüp intihar süsü verdiği ve Giresun Ağır Ceza Mahkemesi'nde de bu suçtan yargılandığı ortaya çıkınca, iki dosya birleştirildi.

İKİ KEZ KAFASINA ATEŞ ETTİM

Duruşmalarda Salih Karagöz'ü öldürmediğini ileri süren Mustafa Dural, "Ben Giresun'a o öldükten 1.5 ay sonra gittim. O tarihlerde orada yoktum. Ayfer ile gönül ilişkimiz vardı. Ancak yaptığımız işte iflas edince beni terk edip Samsun'a döndü. Ve parasını istedi. Ben de kendisine senet verdim. Sonra kavga ettik ve seneti icraya verdi. Kendisiyle görüşüp senedi icradan almasını istemek üzere Samsun'a geldim. Konuşurken hakaret edince tartışma çıktı. Çantasından silah çıkardı. Bu sırada beni kolumdan vurdu. Boğuşurken, tabanca yere düştü. Ben de alıp ona ateş ettim. Yaralanıp yere düşünce sürünerek kaçmaya çalışıyordu. İki kez de kafasına ateş ettim" dedi.

TELEFONDA HER ŞEYİ SÖYLERİM DİYE ŞANTAJ YAPMIŞ

Samsun'a gelmeden önce sevgilisi Ayfer Yılmaz Karagöz'ü telefonla arayan ve senetleri icradan almasını isteyen Mustafa Dural'ın, bir telefon konuşmasında genç kadını tehdit ettiği belirtildi. Dural, "Beni bitirdin. Polise gideceğim suçlarımın hepsini itiraf edeceğim" diye konuştuğu, genç kadının da sanığı sakinleştirmeye çalıştığı tespit edildi. Dural ve Karagöz arasında yapılan çok sayıdaki telefon görüşmelerinde, Salih Karagöz dosyasının kapatılmamasından duydukları tedirginliği anlattıkları, birbirlerini uyardıkları ortaya çıktı.

ÖNCE EŞİNİ, SONRA KADINI ÖLDÜRDÜ

Cumhuriyet savcısı, delillerin toplandığını belirterek Mustafa Dural'ın sevgilisiyle birlikte, kadının eşi Salih Karagöz'ü yasak ilişkilerini sürdürmek ve ölüm aylığından yararlanmak için öldürdüklerini, ardından da intihar süsü verdiklerini; ancak sanığın telefon görüşmelerinden yapılan tespitlerde Ayfer Yılmaz Karagöz'e güvenmediğini belirterek, onu önceki cinayeti gizlemek amacıyla öldürdüğünü ileri sürdü. Savcı ayrıca Ayfer Yılmaz Karagöz'ün elinde barut izi bulunmadığı ve sanığın genç kadını öldürdükten sonra kendisini de kolundan yaraladığını açıklayarak, Mustafa Dural'ın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise, sanık ve avukatının son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.