1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İhracatın yıldızlarına ödül

İhracatın yıldızlarına ödül

Denizli İhracaatçılar Birliği, geçen yıl en fazla ihracaat yapan şirketlere ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı törenle dağıttı.

A+A-

 

Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İhracaatın Yıldızları Ödül Töreni'ne Bakan Çağlayan'ın yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Ak Partili Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, 49 firma yetkilisi ve çok sayıda işadamı katıldı.
 
"FAİZ LOBİSİYLE MÜCADELEM SÜRECEK"
 
Törende konuşan Bakan Zafer Çağlayan, faiz lobisiyle mücadele etmeyi sürdüreceğini söyledi. "Merkez Bankası, zaman zaman tekerimizin önüne takoz koyuyor" diyen Bakan Çağlayan, "Takoza rağmen büyümemiz devam edecek. Türk Lirası'nın (TL) aşırı değerli olması sanayicinin rekabet gücünü düşürüyor. TL, değerli olursa ithalat patlaması olabilir. Faiz lobisi de benimle çok uğraşıyor. Onlarla mücadelem sürecek. Faiz lobisi üstüme geldikçe daha da cesaretleniyorum. Faiz lobisinin tırnaklarındaki nasıra basmaktan keyif alıyorum. Bu lobi, yüksek faiz düzeninin devam etmesini istiyor. Tamam, bankalar para kazansın ama kemiğin üzerindede biraz et bıraksın. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'da uyumasın. Faiz lobisi, geçmişte olduğu gibi sömürerek düzeni sürdürmek istiyor. Bir anda zengin olmanın, köşeyi dönmenin alışkanlıkları var. Bazen Merkez Bankası'na müdahale ettiğimi söylüyorlar ve eleştiriyorlar. Tabiki yanlışlık oldu mu müdahale edeceğiz. Hükümet, grayder gibi yatırımcı ve ihracatçının yolunu açmaya devam edecek. Yeni modelle, dışa açık ihracatta büyümeyi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
 
GALATASARAYLI BAKANDAN FENERBAHÇE'YE ÖVGÜ
 
Galatasaray taraftarı olan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, UEFA Kupası Yarı Final İlk maçında Benfika'yı 1-0'lık skorla yenen Fenerbahçe'yi de kutladı. Bakan Çağlayan, Fenerbahçe'nin geçmişte Galatasaray'ın yaptığı gibi ülkemize büyük sevinç yaşattığını belirterek, "UEFA Kupası şampiyonu olacaklarını düşünüyorum. Ben de bir günlüğüne Fenerbahçeli oldum. Ülkemizdeki bu birlik ve beraberlik rüzgarı estiği sürece, evalallah Fenerbahçe Avrupa şampiyonu olur" dedi.
 
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, "Son 5 yılda dünyanın gündeminde krizler varken, Türkiye'nin küresel ekonomik krizden fazla etkilenmemesinin en önemli nedeni ihracattır. Biz de Denizli olarak söz veriyoruz, şu anda birliğimiz üzerinden 1.8 milyar dolar olan ihracatı 2023'te 10 milyar dolara çıkaracağız" dedi.
 
Konuşmaların ardından 26'sı birlik üzerinden olmak üzere en fazla ihracatı yapan toplam 46 şirket ile yine birlik üzerinden ihracatat yapan Uşaklı 3 firmaya ödülleri dağıtıldı.
 
Bakan Çağlayan, törenin arodından özel uçakla Ankara'ya hareket etti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.