1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HSYK'dan sürpriz atamalar

HSYK'dan sürpriz atamalar

471 hakim ve savcının görev yeri değişti.

A+A-

TİB Başkanı Fethi Şimşek, Ankara Bölge Mahkemesi Başsavcısı oldu. Balyoz ve KCK davalarının savcısı Bilal Bayraktar Beykoz Başsavcılığı'na atandı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 30 Kasım 2012 tarihli Adli Yargı Kararnamesi'ni tamamladı. Kararnameye göre 471 hâkim ve savcının görev yerleri değiştirildi.
 
Kurul, Kadıköy, Kartal, Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli adliyelerinin birleştirme işlemlerinin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın belirleyeceği takvim kapsamında en geç 21Ocak 2013 tarihine kadar yapılmasına karar verdi.
 
Kadıköy, Kartal, Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli Cumhuriyet savcılıklarında ve mahkemelerinde bulunan dosyaların herhangi bir karara gerek kalmaksızın bulunduğu safhadan devam edilmek üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi'nce yetkilendirilecek İstanbul Anadolu Adliyesi mahkemelerine gönderilmesi, devir işlemleri gerçekleşinceye kadar cumhuriyet savcılıklarındaki ve mahkemelerdeki dosyalarla ilgili olarak mevcut işlemlerin aynen devam ettirilmesi kararlaştırıldı. İstanbul Anadolu Adliyesi'ne atananlara ilişkin tebligatların hemen yapılmayarak taşınma işlemleri tamamlandıkça yapılması karara bağlandı. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.