1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hem bombalıyor hem alay ediyor

Hem bombalıyor hem alay ediyor

Suriye’den bir havan topu mermisi daha dün Hatay’da bir tarlaya düştü.

A+A-

SURİYE’den ateşlenen bir havan topu mermisi daha dün Türkiye topraklarına düştü. Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinin 2 km güneyindeki bir pamuk tarlasına saat 15.05’te düşen mermi, tarlada o sırada hasat yapılmasına karşın can ve mal kaybına neden olmadı.

Türk topçu birlikleri misliyle karşılık verdi. Panik yaşayan işçiler tarladaki şarapnel parçalarını basın mensuplarına gösterdiler. Washington Post gazetesinin Beyrut muhabiri Liz Sly’ın dün Twitter’da aktardığına göre Suriye ordusu, top atışlarına Türkiye’nin karşılık vermeye başlamasının ardından bu atışları daha da artırdı.

Artık Osmanlı günlerinde değiliz

Sly’ın aktardığına göre Suriye Enformasyon Bakanı Ümran Ez Zabi, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Başkan Yardımcısı Faruk El-Şara’nın yönetimi devralmasıyla ilgili önerisine, “Davutoğlu’nun söyledikleri, aleni bir siyasi ve diplomatik gaftır. Artık Osmanlı İmparatorluğu günlerinde değiliz. Türk hükümetine iktidarı bırakıp, Türk halkı tarafından kabul edilebilir kişilere bırakmasını tavsiye ediyorum” yanıtını verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.