1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Havada büyük derbi

Havada büyük derbi

Yaklaşık 220 milyon liralık büyüklüğe ulaşan lisanslı taraftar ürünü pazarında rekabet Sabiha Gökçen Havalimanı’na sıçradı.

A+A-

 

SÜPER Lig’in dört büyük takımı arasında lisanslı taraftar ürünü satışı kızıştı. Satışlarının önemli kısmını stadyum mağazalarında gerçekleştiren takımların rekabeti Sabiha Gökçen Havalimanı’na sıçradı. Galatasaray ve Fenerbahçe’den sonra Beşiktaş ve Trabzonspor’da yurtdışındaki Türk taraftarlar için havalimanında satış noktaları oluşturdu. Buradaki mağazaların özellikle yaz aylarında cirolarını arttırdığı ve daha çok yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlara yönelik olduğu belirtildi. Bu da 220 milyon liralık lisanslı taraftar ürünü pazarını hareketlendirdi.

İLK FENERİUM AÇILDI

2009 yılında ilk olarak Fenerium mağazasının açıldığı Sabiha Gökçen Havalimanı’na 3 ay önce Galatasaray da girdi. GS Store mağazası ile yurtdışındaki taarftarları hedefleyen Galatasaray, turistlerden de yoğun ilgi görmeye başladı.

Üç ay içinde

GS Store’da forma başta olmaka üzere, lisanslı taarftar ürünlerine büyük ilgi oldu. Bu mağazaların toplam ciroya katkısı ise her geçen yıl artıyor. Havalimanındaki taraftar hareketliliğini gören Beşiktaş ve Trabzonspor da Sabiha Gökçen havalimanı’na girmek için harakete geçti. İki büyük kulüp Sabiha Gökçen Havalimanı içinde yer alan Bazaarİstanbul’da satış noktaları oluşturdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.