1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Halı sahanın duvarı çöktü: 7 ölü

Halı sahanın duvarı çöktü: 7 ölü

Şırnak’ta dün gece Gaffar Okkan Caddesi üzerinde bulunan halı sahada maç oynandığı sırada 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarı top oynayanların üzerine devrildi. 7 kişi hayatını kaybetti

A+A-

Şırnak'ta bir halı sahanın istinat duvarının çökmesi sonucu enkaz altında kalarak ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Atatürk Mahallesi'ndeki Uğur Spor Tesisleri'nde bulunan halı sahanın istinat duvarının çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla itfaiye ve arama-kurtarma ekipleri gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.

/_np/8304/19078304.jpgEnkazdan çıkarılan cenazeler, kimlik tespitlerinin yapılması için Şırnak Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Öte yandan, bölgedeki bazı evler ise heyelan tehlikesine karşın boşaltıldı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Atatürk Mahallesi'ndeki halı sahanın çöken istinat duvarının altından çıkarılanların kimlik tespitleri tamamlandı. Enkazdan çıkarılan Mahmut Koçyiğit'in (36), Diyarbakır Çermik nüfusuna kayıtlı olduğu ve Silopi ilçesinde öğretmen olarak görev yaptığı bildirildi. Koçyiğit'in, enkazdan yaralı olarak çıkarılan ve Şırnak'taki bir rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yapan amcası Can Koçyiğit'i ziyarete geldiği öğrenildi.

Olayda hayatını kaybeden diğer kişilerin M. Sait Özdek (19), Serhat Erdoğan (17), Şehmus Sevik (19), Barış Usal (18), Metin Külter (15) ve Barış Külter olduğu belirlendi. Yaralıların ise Nizamettin Külter (15) ile Ferhat Üstün (20) olduğu kaydedildi.

Öte yandan otopsi işlemlerine başlanırken enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.