1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Hafta sonu kış geri geliyor!

Hafta sonu kış geri geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun yarın akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiğini açıkladı.

A+A-

Cuma günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin batısında beklenen yağışların Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın yüksek kesimleri ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Yağışlı havanın 23 Mart 2013 Cumartesi günü Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve batı Akdeniz kıyıları dışında tüm bölgelerde etkili olması, yağışların Batı Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Marmara’nın doğusu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması ve 24.03.2013 Pazar günü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusunda da karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği bekleniyor.

Rüzgarın yarın batı bölgelerimizde Cuma günü ise iç bölgelerimizde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği, sistemin doğuya doğru hareketiyle birlikte rüzgar yönünün Cuma günü batıda, cumartesi günü ise kuzey ve iç bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlere döneceği tahmin ediliyor. 

Hafta başından bu yana artmakta olan hava sıcaklığının, yarın da artmaya devam edeceği, ancak Cuma günü batı, hafta sonunda ise kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede ( 8 ila 14 C derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

Son günlerdeki hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki ani artış ve azalışlardan dolayı insan sağlığında meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.