1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Haberi olmadan adına 10 cep telefonu ve internet hattı açıldı

Haberi olmadan adına 10 cep telefonu ve internet hattı açıldı

Antalya'da bir kişi, haberi olmadan adına 10 cep telefonu ve bir internet hattı açıldığını iddia etti

A+A-

Antalya’da yaşayan ve işsiz olan Salih Saltık’a, yaklaşık 2 yıl önce bir internet şirketi tarafından internet borcu olduğu, ödenmemesi halinde icra takibi başlatılacağı bildirildi. 

Söz konusu hattın kendisine ait olmadığını ileri süren ve araştırma yapan Saltık, adına İstanbul’da bir iş yerinden kendisinden habersiz 10 cep telefonu ve bir internet hattı alındığını belirledi. 

GSM ve internet şirketine başvurarak bilgisi dışında alındığını, hatları kullanmadığını, dolayısıyla borcun kendisine ait olmadığını savunan Saltık, buna rağmen GSM şirketinin faturalı hattan kaynaklanan borcu tahsil etmek için icra takibi başlatması üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak suç duyurusunda bulundu. 

Savcılık da şirketten söz konusu hatların hangi işletmeden verildiği ve yapılan sözleşmelerin istenmesine karar verdi. Savcılığın konuyla ilgili soruşturması sürüyor. 

"Bir kimlik kaybettim, başıma gelmeyen kalmadı"

Saltık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimliğini 2009 yılında kaybettiğini, 2 yıl sonra adına açılmış birçok cep telefon hattı ve internet borcu ile karşılaştığını söyledi. 

İlk olarak bir internet şirketi tarafından 900 liralık borcu olduğu iddiasıyla arandığını ifade eden Saltık, daha sonra adına kendisinden habersiz açılmış 10 cep telefon hattının ortaya çıktığını anlattı. 

Bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Saltık, soruşturmanın devam etmesine rağmen GSM ve internet şirketi tarafından icra tebligatı gönderildiğini dile getirdi. Borcu ödemek istemediğini kaydeden Saltık, şöyle konuştu: 

"Kimliğimi kaybettikten sonra gazeteye ilan vermiştim. Ancak kimlik bilgilerim birileri tarafından ele geçirilip imzalar atılarak adıma 10 cep telefonu hattı açılmış. Beni arayan şirket görevlisine hatları benim almadığımı, 10 yıldır Antalya’da yaşadığımı söyledim. Cep telefonu hatlarına da yaklaşık bin 600 lira borcum varmış. Bir kimlik kaybettim başıma gelmeyen kalmadı."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.