1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Güvercin kondu' yalanı tutmadı

'Güvercin kondu' yalanı tutmadı

Murat Ö.'nün evine 'Çatıya güvercimlerim kondu' diyerek girip kendisini taciz ettiğini söyleyen Ş.A.'nın yalanı, Murat Ö.'nün mahkemeye delil olarak verdiği cep telefonundaki mesajlarıyla ortaya çıktı

A+A-

 

Samsun İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi’nde 2010 yılı Mayıs ayında meydana gelen olayda evli 2 çocuk annesi Ş.A., 9 ay önce gittiği Gazi Devlet Hastanesi’nde bir otobüs firmasında muavin olarak çalışan Murat Ö. ile tanışıp görüşmeye başladı. Olay günü iddialara göre, Ş.A.’yı telefonla arayan Murat Ö. eve geleceğini söyledi. Ancak Ş.A. eşinin evde olduğunu söyleyerek kabul etmedi.

’ÇATIYA GÜVERCİNLER KONDU’

Bir süre sonra Ş.A.’nın oturduğu apartmanın önüne gelen Murat Ö. zile basıp "Çatıya güvercinlerim kondu. Onları alabilir miyim?" dedi. Apartman kapısının açılması üzerine iddiaya göre genç kadının oturduğu daireye giden Murat Ö. zorla içeriye girerek Ş.A.’yı öpmek istedi. Çocukları okulda eşi de işte için yalnız olan Ş.A. kaçarak mutfaktan bıçak alıp zanlıyı korkutup kaçırmak isterken bir yandan da bağırıp yardım istedi. Bunun üzerine Murat Ö. kaçtı. Ancak şikayet üzerine yakalanıp tutuklandı.

5.5 AY CEZAEVİNDE KALDI

Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne cinsel istismar ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 5.5 ay cezaevinde kaldıktan sonra üzerine atılan suç vasfının değişme olasığı dikkate alarak tahliye edildi.

'NİŞANLANACAĞIM' DEDİM, SALDIRDI'

Son kez hakim karşısına çıkan Murat Ö. daha önceki savunmalarını tekrar ederek şunları anlattı:

"Ş.A. ile yaklaşık 9 ay önce tanıştık. Bir süre telefonla görüşüp mesajlaştık. Bir ilişki yaşadık. Olay günü nişanlanacağım için bu ilişkiyi bitirmek istiyordum. Bunun için kendisini arayıp görüşmek istedim. Kabul etmeyip daha sonra gelmemi söyledi. Ancak ben evin önüne gittim. Balkondan bakıyordu. ’Burada durman dikkat çekiyor’ diye mesaj atınca apartmanın kapısını açtı. Yukarı çıktım. Dairesinin kapısı açık olduğu için içeriye girdim. Nişanlanacağımı ve ilişkiyi bitirmek istediğimi söyledim. Sinirlenerek mutfaktan bıçak alıp bana saldırdı. Elinden bıçağı alınca ’Hepiniz aynısınız. Seni bitireceğim’ diyerek bağırmaya başlayınca ben de gittim. Kendisine cinsel saldırıda bulunmadım. Size verdiğim mesajlarda da bellidir. Benim peşimi bırakması için kendisini kaç kez uyardım. Hatta eşine söylemekle bile tehdit ettim. Ama olmadı."

Son duruşmaya gelmeyen, ancak daha önceki celselerde verdiği ifadesinde sanığın kendisine saldırdığını ve taciz ettiğini ileri süren Ş.A. ise sanıktan şikayetçi oldu.

'RUH SAĞLI YERİNDE'

Olaydan sonra Ş.A.’ya Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezince verilen raporda ruh sağlığının bozulduğu belirtilirken yargılama sırasında sanığın avukatı Kamil Aral’ın itirazı üzerine dosya ve Ş.A. İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ıncı İhtisas Dairesi’ne gönderildi. Burada yapılan inceleme ise, genç kadının olay nedeniyle ruh sağlığının bozulmadığı belirtildi.

MESAJLAR GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Murat Ö.’nün mahkemeye delil olarak verdiği cep telefonundaki mesajları incelenince gerçek ortaya çıktı. Genç kadın ile Murat Ö.’nün arasında bir ilişki olduğu, ancak bunun zorla olmadığı belirtilirken, sanığın olay günü çektiği mesajda "Ben nişanlandım. Benim yakamı bırak. Yoksa seni kocana söylerim" diye yazdığı ve bundan sonra ikili arasında telefon görüşmeleri olduğunu açıkladı.

Bunun üzerine mahkeme incelenen belge ve toplanan delilleri göre genç kadının olay nedeniyle ruh sağlığının bozulmadığını dikkate alarak Murat Ö.’yü cinsel istismar ve konut dokunulmazlığı suçlarından beraat ettirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.