Günah değil mi?

ZONGULDAK'ta, 2009'da yeni katı atık depolama tesisinin yapılmasıyla çöp dökümüne kapatılan ve yeşillendirilerek sosyal alana dönüştürüleceği açıklanan deniz kıyısındaki eski çöp döküm alanı, hafriyat döküm yeri olarak kullanılmaya başlandı.

A+A-

Kamyonların boşalttığı hafriyat denizde kirliliğe yol açarken, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, hafriyat dökümü için uygun bir yer bulamadıkları için deniz kıyısına dökülmesine izin verdiklerini söyledi.

Kozlu Sahil Yolu üzerinde deniz kıyısında 1980'li yıllardan itibaren kullanılan çöp döküm alanı, Ocak 2009'da Sapça mevkiinde Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi'nin hizmete girmesiyle kapatıldı. 32 belediyenin çöpleri, yeni tesise dökülürken, deniz kıyısındaki çöp döküm alanının ise rehabilite edilip yeşillendirilerek halkın hizmetine sunulacağı açıklandı. Ancak geçen sürede herhangi bir çalışma yapılmayan eski çöp döküm alanı, şimdi hafriyat döküm yeri kullanılmaya başlandı.
 
DENİZ KİRLENİYOR
 
Kentteki her türlü inşaat çalışmalarında ortaya çıkan hafriyat, kamyonlarla deniz kıyısındaki eski çöp döküm alanına boşaltılıyor. Uçurumdan boşaltılan hafriyat malzemeleri, denize kadar ulaşarak kirliliğe neden oluyor. Özel kişi ve kuruluşların yanında, Zonguldak Belediyesi de temizlik çalışmalarında ortaya çıkan çamur ve toprağı aynı yere döküyor. Üzerinde, 'Temiz çevre, temiz Zonguldak' yazılı belediyeye ait kamyonetin, kasadaki çamuru deniz kıyısına boşaltması ilginç bir görüntü oluşturdu.
 
HAFRİYAT DÖKEN KAMYON ŞOFÖRLERİ TEPKİLİ
 
Hafriyat taşıyan bazı kamyon şoförleri de deniz kıyısına döküm yapmalarına izin verilmesine tepki gösterdi. İsmini söylemek istemeyen bir kamyon şoförü, "Ben seviyorum denizi. Ama bu şekilde kirleniyor. Dalga olduğu zaman daha da kötü oluyor. Yazın sahilde giremiyoruz denize. Ben istemiyorum buraya dökülmesini. Yer göstersinler oraya dökelim. Zonguldak'ın bütün koyları böyle kirli" dedi.
 
BAŞKA UYGUN YER BULAMADIK
 
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre Müdürlüğü, belediye olarak araştırma yapmalarına rağmen hafriyat dökümü için başka uygun bir yer bulunamadığını söyledi. Başkan Akdemir, "Bulunamadığı için de hafriyat dökümüne bu şekilde devam ediyoruz. Sadece hafriyat dökümüne izin veriyoruz. İnşallah ileriki günlerde yer bulduğumuzda oraya dökeceğiz. Ayrıca oranın rehabilitasyonu için projemiz var. Gerekli düzenlemeleri yapıp orayı insanların gezebileceği bir yer haline getireceğiz. O zaman Zonguldak daha güzel bir görünüm kazanacak" dedi.
 
Başkan Akdemir, dökülen hafriyatın da denize kadar ulaşmadığını, belediyeye ait iş makinesiyle gerekli tanzimin yapıldığını söylerken, hafriyatı denize dökenlerle ilgili cezai müeyyide uygulandığını da kaydetti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.