1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Geçici işçi olduğu belediyeye başkan oldu

Geçici işçi olduğu belediyeye başkan oldu

Kastamonu’da yıllarca geçici işçi olarak çalıştığı ilçe belediyesine son seçimlerde başkan seçilen Kamil Aydınlı, belediye tecrübesiyle 4 yıldır görevini başarıyla sürdürüyor.

A+A-

Küre Belediyesi’nde 14 yıl önce geçici işçi olarak göreve başlayan Aydınlı, geçen dönem yerel seçimlerde yanında çalıştığı 15 yıllık başkana rakip oldu.
Seçimde belediye başkanı seçilen Aydınlı, işçi olarak dolaştığı sokaklarda şimdi belediye başkanı olarak geziyor. Aydınlı, ilçe halkının sorunlarını dinleyerek, Küre’nin sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor.
-Geçici işçi hizmetleri- Başkan Kamil Aydınlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1998 yılında belediyenin emlak tahakkuk servisinde göreve başladığını ve yıllarca belediyede geçici işçi olarak hizmet verdiğini söyledi.
O dönemde çalışma şartlarının zor olduğunu ifade eden Aydınlı, ”O yıllarda tabii bilgisayar yok. Tahsildar arkadaşlara elle makbuz kesiyorduk. Bazen pazar yeri tahsilatlarına zabıtayla beraber giderdik. Göreve böyle başladım. Halka hizmet ediyorsunuz. Belli birimleriniz var. Bir dönem et tanzimde çalıştım. Daha sonra kısa bir dönem belediye hamamında makbuz kesmeye başladım” ifadelerini kullandı.
2009’daki seçimlerde MHP’den belediye başkan adayı olduğunu hatırlatan Aydınlı, ”Halkın teveccühüyle bir de Cenab-ı Allah’ın büyük yardımı, lütfuyla beraber seçimi kazandık. Şimdi belediye başkanlığı koltuğunda oturuyoruz. Ne mutlu oralardan buralara gelebilmek ve bu 3-4 yıllık süreçte halka bir şeyler verebilmek. Küre’nin çehresinde bir takım değişiklikler yapabilmek” diye konuştu.
Devir teslim gününe gelince çok üzüldüğünü aktaran Aydınlı, ”Belediye meclis üyelerimle, partililerle geldim. 5-6 kişiyle bizi karşıladı başkan. Hayırlı olsun deyip fırladı gitti. Kolay değil tabi, karşısındaki insan kendisinin işe aldığı bir insan ve ona karşı seçim kazanmış. Ama her gördüğüm yerde eski başkanımızın halini hatırını sorarım. Sonuçta o da kendi imkanları ölçüsünde ilçeye hizmet etti” ifadelerini kullandı.
Başkanlık hizmetleri- Başkan Aydınlı, Küre’nin coğrafi koşullarının zor olduğunu hatırlatarak, seçimlerde uçuk vaatlerde bulunmadığını ifade etti.
Küre’de, halka ”dere bırakmayacağı” vaadinde bulunduğunu belirten Aydınlı, ”4 tane büyük deremiz var bizim. 3’ünü kapattım, 1’i kaldı. Her mahalleye park demiştim, 4 mahallemiz var. Bugüne kadar 6 park kurdum, 4 tanesinin daha siparişini verdim. Onları da bu yaz kuracağım” şeklinde konuştu.
Yılan hikayesine dönen Cumhuriyet Meydanı projesini bu sene tamamlayacaklarını belirten Aydınlı, ”Küre’nin kaloriferli konut sıkıntısı var. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 72 konut kabul edildi, talep 105 kişi çıktı. Ben hiç kimse açıkta kalsınistemiyorum. Onun için ek bir yer daha verdim” ifadesini kullandı.
Yüksekokul binasının da bitirildiğini ve 6 bölümün kabul edildiğine dikkati çeken Aydınlı, 3 hocasıyla, müdür ve sekreterin atandığını dile getirdi. Aydınlı, önümüzdeki yıl öğrenci alacağını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.