1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gazze'de her yer Türkiye

Gazze'de her yer Türkiye

Gazze'de Filistinliler adeta Türkiye ile bütünleşmiş. Şehrin her köşesi Mavi Marmara gemisini, Türkiye'yi ve İstanbul'u anımsatan sembollerle dolu

A+A-

Gazze’deki İstanbul Lokantası’nın sahibi Osman Ades, "Türk halkına ve hükümetine sevgimi ifade etmek için açtığım bu lokantaya ’İstanbul’ ismini verdim" diyor.  İstanbul Lokantası’nın tüm duvarlarını Türk bayrağının rengi olan kırmızıya boyadığını belirten Ades, "Filistinlilere yardım getirmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisinde, İsrail askerleri tarafından vurulan 9 Türkün kanı akmıştı. Filistinliler Türklerin canı pahasına yaptıklarını asla unutmayacak. Nitekim Gazze’deki dükkanların çoğuna Türkleri ve yaptıklarını hatırlatır nitelikte isimler verildi. Balıkçı barınağına Türk anıtı dikildi" diye konuştu.'                                                                                                                    ERDOĞAN GAZZE'YE GELSİN'                                                                               Ades, davalarına verdiği desteği açık bir yüreklilikle dile getirmesi nedeniyle Filistinlilerin, Başbakan Erdoğan’a aşık olduğunu kaydetti.Oyuncak dükkanının vitrinine üzerinde Arapça harflerle Erdoğan’ın adının yazılı olduğu Türk bayraklı tabela asan Vail Zarab, "Mavi Marmara saldırısının ardından Erdoğan’ın aldığı tavır ve Gazze ambargosunun bitmesi yönündeki talebi, beni böyle bir tabela yaptırmaya sevketti" şeklinde konuştu. Zarab, Erdoğan’ın Gazze’yi ziyaret etmesini temenni ettiğini, ziyaret etmesi durumunda dünyadaki hiçbir devlet başkanına düzenlenmemiş kutlamalar yapılacağını öne sürdü.

TÜRKLERİ HATIRLATAN İSİMLER KOYUYORLARDükkanına Türkleri hatırlatan isimler koyan bir diğer isim Rana Abud... Abud kuaför salonuna "Türkiye" adını vermiş. Abud, "Gazze’de her geçen gün artmakta olan Türk yardım kuruluşları, Başbakan Erdoğan’ın Davos’taki tutumu ve İsrail ile ilişkilerinin Gazze ablukası bitmeden normale dönmeyeceğini her platformda zikretmesi, Türklere ve Türk liderlerine olan hayranlığımızı artırıyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında Türkleri anımsatan dükkan isimleri şaşılacak bir vakıa olmaktan çıkıyor" dedi. El-Aksa Üniversitesi Sosyoloji Profesörü Derdah eş-Şair de, Mavi Marmara saldırısı sonrası Türklerin Filistinlilerin nazarında apayrı bir konum edindiği değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.