1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. First damat uyanıklığı

First damat uyanıklığı

Rum lider Anastasiadis’in damadının AB’nin mevduatlarda kesinti şartından önce hesabındaki 21 milyon Euro’yu son anda İngiltere’ye kaçırdığı ortaya çıktı. First damat iddiaları doğrularken savcılık soruşturma başlattı.

A+A-

 

EKONOMİK krizdeki Kıbrıs Rum yönetimi, ‘first damat ve dünür’ kriziyle çalkalanıyor. Rum lider Nikos Anastasiadis’in işadamı damadı Yannis ve dünürü Anti Lutsios’un, Rum lider Brüksel’de AB ile mevduatları dondurup bankaları kapatma pazarlığı yaparken, hesabındaki 21 milyon Euro’yu son anda İngiltere’ye kaçırdığı ortaya çıktı. Anastasiadis’in dünürü Anti ve oğlu Yannis Lutsios’un Limasolda Loutsios&Sons adlı otomotiv şirketi bulunuyor. Yannis Lutsios Anastasiadis’in kızı Elsa ile evli. Damat Lutsios, babasıyla birlikte şirketi yönetiyor.

Skandal ana muhalefetteki eski Rum lider Dimitris Hristofyas’ın partisi AKEL’in yayın organı Haravgi gazetesinde yayınlandı. Ardından damat Yannis Lutsios aile şirketleri adına bir açıklama yaparak iddiaları doğruladı ve para transferi hakkında kendini savundu. Yannis Lutsios, tasfiyesine karar verilen Laiki Bank’taki (Halk Bankası) hisse senetlerini önce paraya çevirdiğini ardından 21 milyon Euro’nun yarısını mülk satın aldığı gerekçesiyle İngiltere’ye gönderdiğini, geri kalanı da Cyprus Bank’a yatırdığını söyledi. Rumların milli damadı kendini savunmaya çalışırken, 100 bin üstü mevduatlara vergi ve sınırlamalara getirilmesi nedeniyle şirketinin 15 milyon Euro zarara uğradığını belirtti ve haberi yapan Haravgi gazetesine dava açacağını söyledi. Anastasiadis ise, muhalif medyanın saldırısının kendisine yönelik karalama kampanyası olduğunu söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu haberler, savcılığı da harekete geçirdi. Rum Başsavcısı Petros Kleridis, “Her kim, bankaların kapanacağı ve mevduatlardan kesinti olacağı haberini içeriden daha öncedenhaber aldıysa ortaya çıkartacağız” dedi. Kleridis’in ön soruşturma çerçevesinde Anastasiadis’in damadı Yannis ve dünürü Anti Lutsios’un ifadesine başvurması bekleniyor.

 

(Soldan sağa) Yannis Lutsios (büyük damat), Nikos Anastasiadis, First lady Antri Anastasiadis, (büyük kızı) Elsa Lutsios, Yannis Misirlis (küçük damat), Ino Misirlis, (en altta) torunu Nicholas (büyük kızı Elsa’nın oğlu) Anastasiadis’in 3’si büyük kızı Elsa, biri küçük kızı Ino’dan toplam 4 torunu bulunuyor.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.